Викинути не можна приготувати: 9 рецептів, як використати підсохлий хліб
Хто ж не полюбляє відкраяти і з’їсти шматок ароматної свіжої, щойно спеченої булочки! А не раз буває так, що жадібно накупляємо чи напечемо цілий мішок, з’їсти не встигаємо і потім не знаємо, куди подіти підсохлий хліб, булку чи багет, бо хоч вони й повністю їстівні, а їсти їх зовсім не хочеться. Окрім того, що з них можна зробити панірувальні сухарі чи використати у приготуванні котлет, пропонуємо вам ще 9 рецептів страв, які дадуть друге життя підсохлому хлібу.
1. Французькі тости
Ingredients
батон
багет або білий хліб
склянка молока
2-3 яйця
ванільний цукор за смаком
фрукти
Directions
- Збити яйця, молоко і ванільний цукор
- В отриману суміш вмочати скибочки порізаного багета чи батона і обсмажувати з обох боків.
- Подати зі шматочками фруктів та згущеним молоком або розтопленим шоколадом.
Рецепт грінок у банановому клярі
2. Гарячі бутерброди з сиром
Directions
- Порізати батон на скибочки, покласти на кожну по кілька тоненьких кружалець помідорів та посипати натертим сиром.
- Запікати в духовці до отримання рум’яної скоринки.
Рецепт гарячих бутербродів з овочами в клярі
3. Часниковий пиріг
Directions
- Батон чи багет надрізати навпіл вздовж, але залишити 1 сантиметр до краю.
- Подрібнений часник і порізану зелень змішати з м’яким маслом і намастити батон всередині.
- Загорнути батон у фольгу і запікати протягом 15 хвилин при температурі 180º.
Рецепт пампушок із часником до борщу
4. Яєчня в гнізді
Directions
- Порізати батон на скибки, вийняти з кожної серединку щоб залишились лише бортики.
- Покласти скибки батона на розігріту сковорідку, всередину розбити яйце, посолити, поперчити і смажити, поки знизу не з’явиться золотава скоринка.
- Якщо не любите рідкий жовток, можна перевернути і підсмажити з іншого боку.
8 найоригінальніших рецептів яєчні
5. Швидкий сніданок
Ingredients
батон (багет або білий хліб),
3 яйця
3 столові ложки молока
ковбаса, шинка чи сосиски
базилік
щіпка приправи карі, сіль і перець за смаком
Directions
- Збити виделкою яйця з молоком, додати сіль, перець, карі, базилік і ретельно вимішати.
- Порізати батон і шинку невеличкими шматками і додати в яєчну суміш, все добре вимішати і вилити отриману масу на розігріту сковорідку.
- Смажити під кришкою до отримання рум’яного кольору. Або викласти у форму і запекти.
Рецепт бісквітного пирога із сухарів
6. Запечений багет із сиром
Ingredients
несвіжий багет
200 грамів твердого сиру
100 грамів масла
4 зубчики часнику
зелень петрушки і кропу
Directions
- Сир потерти на грубій тертці, подрібнити часник і зелень. Все з’єднати з м’яким маслом, ретельно вимішати.
- В батоні зробити глибокі надрізи, які щедро наповнити сирною сумішшю. Загорнути у фольгу і поставити в духовку.
- Запікати при температурі 200º протягом 15 хвилин, а потім розкрити фольгу і повернути в духовку ще на 5 хвилин.
Рецепт гарячих бутербродів “Ліниві піци”
7. Грінки з беконом
Ingredients
батон
2-3 яйця
2 помідори
декілька смужок бекону (або ковбаси)
сіль, перець, маслини за бажанням
Directions
- Яйця посолити, поперчити і ретельно збити.
- Порізати батон брусочками, умочити в яйце, обгорнути беконом і викласти на деко.
- На кожен шматок батона покласти порізані помідори і маслини.
- Помістити в духовку на 10 хвилин при температурі 180º.
Рецепт гарячих бутербродів з тунцем
8. Хлібні кнедлики
Directions
- Подрібнити батон до невеликих крихт, можна змолоти у блендері.
- Порізати дрібно цибулю і підсмажити до золотистого кольору. З’єднати подрібнений батон, смажену цибулю, дрібно порізану петрушку, сіль, перець, молоко, яйце і вимішати до однорідного фаршу.
- Викласти отриману суміш на харчову плівку і сформувати ковбаску, міцно зв’язати по краях.
- Покласти в каструлю з киплячою водою і варити 20-30 хвилин.
- До столу подавати, порізавши на шматочки, разом із соусом.
9. Пудинг із батона
Ingredients
батон
4 яйця
пів склянки родзинок
пів літра молока
50 грамів масла
3 столові ложки цукру
кориця
Directions
- Порізати батон скибочками завтовшки з палець і викласти у форму для запікання, присипати корицею.
- Яйця збити з молоком і цукром, додати родзинки і залити отриманою сумішшю порізаний батон.
- Форму закрити плівкою і помістити в холодильник на 4-6 годин. Дістати і поверх пудингу розкласти пластинки масла.
- Поставити в розігріту до 180º духовку, запікати до рум’яної скоринки.
Рецепт яблучної шарлотки на хлібі
А що ви готуєте з підсохлого батона, багета чи то білого хліба? Поділіться в коментарях власними рецептами.