21.11.2015

Печиво «Хрустики»

Рецепт простого ароматного, смаженого на олії печива із бабусиного записника. Пам’ятаєте часи, коли в магазинах і близько не було такого вибору кондитерських смаколиків, як сьогодні? Тоді майже всі солодощі творили на домашніх кухнях. І головною умовою приготування була доступність продуктів. Хрустиків зазвичай насмажували величезну гору, щоб вистачило на велику родину. І зміталися вони буквально за один вечір. Бо усім було відомо, що найкраще вони смакують ще теплими.

Інгредієнти для печива

  • 300 г борошна

  • 6 жовтків

  • 2 ст. ложки цукру

  • 3 ст. ложки сметани

  • 2 ст. ложки вершкового масла

  • 1 ст. ложка горілки або коньяку

  • щіпка солі

  • ванільний цукор на кінчику ножа

  • соняшникова олія для смаження

  • цукрова пудра для посипання.

Радимо також рецепт сирних пампушок у фритюрі

Як приготувати хрустики

  • Жовтки прозтерти з цукром, додати розм’якшене масло, сметану, горілку або коньяк. По одній ложці додавати і вимішувати спочатку ложкою, а коли загусне – руками.
  • Замісити тісто і побити його дерев’яною качалкою.
  • Розкачати тісто в якомога тонший пласт і нарізати смужками. Кожну смужку прорізати в середині і протягнути один кінець.
  • У глибоку пательню налити достатньо соняшникової олії (приблизно на два пальці від дна).
  • Перед випічкою перевірити температуру фритюру, поклавши в нього шматочок тіста – якщо він швидко зарум’янився і сплив, можна приступати до смаження хрустиків.
  • Викладати хрустики в олію нещільно, щоб вільно плавали.
  • Смажити в гарячій олії до бронзового кольору.
  • Вийняти, викласти на паперові серветки, щоб позбутися зайвого жиру, щедро посипати цукровою пудрою з усіх боків.

Спробуйте ще приготувати печиво “Сирні вузлики”.

Готували печиво «Хрустики» за цим рецептом? Чи маєте у записнику кращий? Поділіться своїм досвідом у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.