22.07.2015

Кабачкова ікра на зиму

Рецептів цієї страви безліч – не дивно, що господині не знають, на якому зупинитися. Тож радимо цей рецепт. Гарантуємо, що, витративши зовсім небагато часу і скориставшись доступними продуктами, ви отримаєте результат, про який не пошкодуєте.

Інгредієнти для ікри

  • 3 кілограми молодих кабачків

  • 1,5 кілограма моркви

  • 1 кілограм цибулі

  • 2,5 столові ложки солі

  • 4  столові ложки цукру

  • 100 мілілітрів оцту

  • соняшникова олія для смаження

  • 0,5 літра томатного соусу

  • мелений чорний перець

  • вода.

Можете ще приготувати кетчуп із кабачків.

Як приготувати кабачкову ікру на зиму

  • Кабачки порізати кубиками. Молоді кабачки чистити і виймати з них серцевину не потрібно. Моркву порізати кружальцями, а цибулю – соломкою.
  • Усі овочі невеликими порціями обсмажити у соняшниковій олії. Олії слід наливати на сковороду мінімальну кількість, аби майбутня ікра не була надто жирною.
  • Коли овочі охолонуть, перекрутити їх через м’ясорубку з дрібною решіткою. Можна скористатись блендером.
  • Суміш викласти у посудину з антипригарним покриттям, додати сіль, цукор, оцет, близько 2 склянок води і тушкувати, помішуючи, близько години.
  • В ікру влити томатний соус, поперчити і ще тушкувати півгодини. Якщо суміш надто густа, долити ще трохи води.
  • Гарячою ікру розливати у стерильні банки, закатати кришками та закутати в теплу тканину до повного вистигання.

Спробуйте також рецепт кабачкових оладок із сиром.

Якщо вам сподобався рецепт кабачкової ікри на зиму та якщо ви маєте власні рекомендації до способу приготування, будь ласка поділіться ними у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.