30.06.2015

Деруни з кабачками та печерицями

Як приготувати деруни з кабачків? Спробуйте смачні рецепти, дерунів з картоплею та печерицями, фаршем або сиром в духовці або на сковорідці. А ще, дізнайтесь, як зробити пісні та дієтичні кабачкові оладки без яєць.

Страви з кабачків бувають на будь-який смак, але сьогодні ми поговоримо про кабачкові деруни. Цей овоч, надзвичайно корисний, а ще – дієтичний, на відміну від картоплі. Калорійність становить всього 16 ккал на 100 г. Не дивлячись на це, він є джерелом корисних речовин, калію, кальцію, фосфору, клітковини тощо. Кабачок легко засвоюється в організмі, тому його можна готувати не лише для дорослих, а й для дітей.

Як приготувати деруни з кабачків

Як приготувати деруни з кабачків

Деруни з кабачків, дуже універсальна страва, їх можна поєднувати з багатьма компонентами: картоплею, грибами (шампіньйонами), сиром, фаршем або приготувати пісні оладки без яєць. Головне, після приготування на сковорідці, промокніть сухим паперовим рушником, для того, щоб забрати зайвий жир. Якщо смажені на сковорідці виходять надто калорійні, можете будь-який рецепт, підлаштувати для духовки. Ну а якщо часу взаглі обмаль, зробіть великий дерун в духовці, виклавши всю масу на деко, застелене пергаментом. Вийде доволі цікава та смачна запіканка.

Якщо ви любите деруни, то ці рецепти подарують вам нові враження від улюбленої страви. Адже кабачок, робить їх ніжні та соковиті. А ще можна поекспериментувати не лише з продуктами, а й зі спеціями – поле для фантазії безмежне.

Пісні та дієтичні кабачкові деруни

Пісні та дієтичні кабачкові деруни

Маючи в арсеналі лише один продукт, можна створити смачну овочеву страву, яка підійде для дієтичного харчування чи в період посту. Можна смакувати їх як основну страву, або поєднувати з будь-яким гарніром. Подаються в гарячому вигляді, доповнити можна пісним майонезом або соєвим соусом з часником.

Смажити їх в сковорідці краще по 2-3 млинця, так як вони будуть розтікатись, і можуть злипнутися. Додавши різноманітні спеції, наприклад: кмин, куркума, паприка, карі, оладки вийдуть ароматніші. Можна додати ріпчасту цибулю або часник в сиру кабачкову масу. А щоб зробити їх ще більш дієтичними, замініть соняшникову олію – оливковою.

Інгредієнти для пп дерунів

  • 500 г кабачків

  • 100-150 г борошна

  • Сіль, перець за смаком

  • Соняшникова олія для смаження

Приготуйте також, фаршировані кабачки у клярі.

Приготування оладок з кабачків без яєць

  • Кабачки очищуємо від шкірки, подрібнюємо їх на тертці.
  • Додаємо до них сіль, перець та перемішуємо. Залишаємо на 7-10 хвилин. Після чого зливаємо половину соку.
  • Додаємо попередньо просіяне борошно, перемішуємо.
  • Розігріваємо сковорідку, вливаємо трішки олії та викладаємо столовою ложкою тісто. Смажимо до золотистості з обох сторін.

Деруни з кабачками та печерицями

Деруни з кабачками та печерицями

Кабачки чудово поєднуються з грибами, тому приготувавши такі оладки, можете бути впевнені, що обід або вечеря точно сподобається рідним. Подавати в гарячому вигляді та зі сметаною.

Якщо кабачки молоді, шкірку можете не зрізати, якщо навпаки – очистіть їх від шкірки та видаліть насіння. Кабачки можна замінити на цукіні, а замість печериць, використати інші гриби, які вам до вподоби. В кабачкове тісто, додайте трішки зелені, спецій, часнику. Останнє, можете покласти між млинчиками на сковорідці для аромату.

Інгредієнти для дерунів з шампіньйонами

  • 1 кг картоплі

  • 1 середній кабачок

  • 1 цибулина

  • 3 дольки часника

  • 200 г печериць

  • 2 яйця

  • 3 ст. ложок борошна

  • сіль, чорний мелений перець, зелень на смак

  • олія для смаження

Рекомендуємо також приготувати кабачкові оладки.

Як приготувати картопляно-кабачкові деруни

  • Картоплю і кабачок почистити і натерти на тертці з середніми отворами, добре відтиснути сік.
  • Цибулю і гриби порізати маленькими кубиками.
  • З’єднати всі подрібнені компоненти (картоплю, кабачок, цибулю, печериці, часник), додати яйце та дрібно посічену зелень.
  • Посолити, поперчити, всипати борошно і ретельно перемішати.
  • Пательню добре розігріти, влити олію.
  • Ложкою викладати кабачково-картопляну масу і обсмажувати з обох боків до золотистої скоринки.
  • Подавати зі сметаною.

Деруни з кабачками та фаршем

Деруни з кабачками та фаршем

Можна купити готовий фарш, або зробити його самостійно з будь-якого м’яса. Головне обирайте не надто жирне. Зробіть страву з кабачка смачнішою, додавши в масу подрібнену свіжу зелень. Слугує такі оладки як самостійна страва на сніданок, обід чи вечерю. Ними можна пригостити й гостей, на святковому столі вони виглядатимуть чудово. Подавати можна з сметаною або натуральним йогуртом. Але найкраще вони смакують з соусом ткемалі, який краще готувати власноруч.

Якщо у вас немає часу бавитися з начинкою, тоді змішайте кабачкову суміш з фаршем та викладайте її на сковорідку. Замінити борошно можна манкою. Для пікантності додайте часнику або трішки гострого перцю чилі.

Інгредієнти

  • 350 г кабачків

  • 2 яйця

  • 200 г фаршу

  • 2 ст. л. фаршу

  • Сіль, перець, спеції за смаком

  • Олія для смаження

Рекомендуємо, фаршировані кабачки “Човники”.

Приготування

  • Кабачки натерти на тертці, посолити, поперчити, залишити на кілька хвилин, після чого, віджати сік.
  • До фаршу додати сіль, перець та спеції. Перемішати.
  • Тертий кабачок змішати з борошном та яйцями.
  • На розігріту сковорідку з олією викласти трішки кабачкової маси, всередину викласти частинку м’ясного фаршу, зверху знову накрити овочевою сумішшю. При викладання, тримайте відстань один від одного, щоб не злипнулись.
  • Смажити під кришкою з обох сторін до золотистої скоринки.

Деруни з кабачків і сиру в духовці

Деруни з кабачків і сиру в духовці

Запечена страва з кабачків виходить менш калорійною, проте смачною та соковитою. Такі деруни набагато корисніші для здоров’я, тому чудово підійдуть для дієтичного або дитячого харчування. Ви можете в домашніх умовах приготувати легкий соус зі сметани, часнику та зелені.

Для простішого приготування, візьміть цукіні, він більш щільний та містить менше соку. Якщо додати до кабачків ще картоплі, страва вийде ситною, хоч і більш калорійною. Завдяки сиру, оладки виходять дуже ніжні та ароматні.

Інгредієнти для дієтичних кабачків

  • 2 великих кабачки

  • 220 г сиру

  • 3 яйця

  • 1 цибулина

  • 2-3 зубчики часнику

  • 3 ст. л. сметани

  • 250 г борошна

  • Сіль, перець, спеції

  • Олія

Пропонуємо, рецепт кабачкових оладок з сиром та часником на сковорідці.

Приготування

  • Очищені кабачки потрібно натерти на тертці і трішки посолити. Залишити на кілька хвилин та віджати, щоб вийшов зайвий сік.
  • Через м’ясорубку пропустіть цибулю та часник.
  • Кабачки з’єднайте з яйцями та сметаною. Додайте сіль, перець, спеції та цибулю з часником. Частинами всипайте борошно. Ретельно вимішайте.
  • Сир подрібнити на тертці та додати до овочевого тіста.
  • Деко змажте олією та столовою ложкою викладайте оладки.
  • Відправте у добре розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.

Також рекомендуємо рецепт кабачкових “їжачків”.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.