Кабачкові оладки «Їжачки»

Мабуть, правильніше було б назвати цю страву не оладками, а котлетками, бо викладати їх на пательню потрібно досить товстим шаром. Порізаний кабачок зберігає свою хрусткість, а часник, цибуля і кріп надають справжнього м’ясного аромату. Головний секрет «Їжачків»: солити кабачкову масу варто тільки безпосередньо перед смаженням. Інакше вони пустять сік, розпливуться і позбудуться своїх «колючок».
Інгредієнти для кабачкових «Їжачків»
Рекомендуємо рецепт кабачкової запіканки з плавленим сиром.
Як приготувати кабачкові оладки
- Кабачки помити, відрізати плодоніжки, порізати дрібними кубиками, як на салат «Олів’є».
- Цибулю порізати дрібно, часник видушити через прес.
- Зелень дрібно посікти, додати до порізаних овочів.
- Всипати борошно, перець перемішати ложкою, щоб пересипати ними кожен шматочок кабачка.
- Додати яйця і ще раз добре вимішати.
- На добре розігріту сковороду влити рафіновану олію.
- Перед самим смаженням посолити кабачкову масу, перемішати і відразу викладати ложкою на пательню.
- Обсмажити оладки з обох боків до світло-коричневого кольору.
- Подавати з соусом або з салатом. Чудово смакує зі свіжими помідорами.
Приготуйте також фаршировані кабачки.