26.06.2015

Кабачкові оладки «Їжачки»

Мабуть, правильніше було б назвати цю страву не оладками, а котлетками, бо викладати їх на пательню потрібно досить товстим шаром. Порізаний кабачок зберігає свою хрусткість, а часник, цибуля і кріп надають справжнього м’ясного аромату. Головний секрет «Їжачків»: солити кабачкову масу варто тільки безпосередньо перед смаженням. Інакше вони пустять сік, розпливуться і позбудуться своїх «колючок».

Інгредієнти для кабачкових «Їжачків»

  • 4 молодих кабачки

  • 1 цибулина

  • 2 зубці часнику

  • 5 столових ложок борошна

  • 3 яйця

  • свіжий кріп, сіль, перець за смаком

Рекомендуємо рецепт кабачкової запіканки з плавленим сиром.

Як приготувати кабачкові оладки

  • Кабачки помити, відрізати плодоніжки, порізати дрібними кубиками, як на салат «Олів’є».
  • Цибулю порізати дрібно, часник видушити через прес.
  • Зелень дрібно посікти, додати до порізаних овочів.
  • Всипати борошно, перець перемішати ложкою, щоб пересипати ними кожен шматочок кабачка.
  • Додати яйця і ще раз добре вимішати.
  • На добре розігріту сковороду влити рафіновану олію.
  • Перед самим смаженням посолити кабачкову масу, перемішати і відразу викладати ложкою на пательню.
  • Обсмажити оладки з обох боків до світло-коричневого кольору.
  • Подавати з соусом або з салатом. Чудово смакує зі свіжими помідорами.

Приготуйте також фаршировані кабачки.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.