26.06.2015

Кабачкові оладки з сиром та часником

Кабачки – настільки універсальний літній овоч, що з нього можна приготувати абсолютно все – від рагу до запіканки. Одних тільки кабачкових оладок існує кілька видів. Для одних кабачок треться на найдрібнішу тертку, як на деруни, для інших ріжеться кубиками.

Ми ж цього разу скористаємося крупною терткою і додамо до кабачкового тіста твердий сир і подрібнений часник. Чи варто переконувати, наскільки це вдале поєднання? Давайте просто приготуємо!

Інгредієнти для оладок з кабачків

  • 2 середні кабачки

  • 2 яйця

  • 50 г твердого сиру

  • 3 зубці часнику

  • 2 столові ложки борошна

  • сіль, перець

  • свіжа зелень (кріп, петрушка)

Рекомендуємо також рецепт кабачкових оладок з курячим м’ясом.

Як приготувати кабачкові оладки

  • Кабачки помити, зрізати плодоніжки, натерти на крупній тертці
  • Додати яйця і добре перемішати.
  • Сир потерти на крупній тертці. Часник почистити і дрібно посікти ножем або пропустити через прес.
  • Зелень посікти якомога дрібніше.
  • Додати до кабачкової маси натертий сир, зелень і подрібнений часник, всипати борошно, перець за смаком, перемішати.
  • Посолити тісто на оладки перед самим смаженням.
  • Добре розігріти пательню, влити достатньо рафінованої олії.
  • Викладати кабачкове тісто столовою ложкою.
  • Смажити до рум’яної скоринки з обох боків.
  • Подавати зі сметаною або соусом «Тартар», прикрасивши гілочками зелені.

Спробуйте також приготувати закусочний кабачковий торт з м’ясною начинкою.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.