Домашня полунична наливка
Рецепт полуничної наливки природного бродіння без додавання спирту чи горілки. Ароматна, солодка, у міру міцна. Якщо усі зимові заготовки полуниці у вас уже позаду, а ягоди ще залишилися, неодмінно спробуйте приготувати цей напій. Такого насиченого аромату і чудового кольору ви ніколи не знайдете у магазинних аналогах.
Спробуйте також рецепт полуничного лікеру.
Як приготувати домашню наливку з полуниць
- Стиглі полуниці помити у холодній воді, перебрати, повідривати хвостики.
- Підготувати чисту і суху 3-літрову банку.
- Маленькі ягідки класти в банку цілими, а великі розрізати навпіл. Засипати цукром шарами, по мірі наповнення банки. Останнім шаром повинен бути цукор.
- Горлечко банки зав’язати чистою марлею, поставити в тепле сонячне місце на 3-4 дні.
- Коли почнеться процес бродіння, зняти марлю, вдягнути на горлечко банки і щільно зав’язати стерильну, промиту від тальку медичну рукавичку (на пальчиках голочкою зробити дірочки) і поставити банку в тінь при тій же кімнатній температурі.
- Процес бродіння може тривати в середньому від 2-х до 3-х тижнів (залежно від температури в кімнаті, чим вона вища – тим швидше).
- Коли процес закінчиться і рукавичка здується – полунична наливка готова. Процідити напій, розлити в чисті пляшки, закоркувати.
- У темному прохолодному місці наливка може зберігатися кілька років.
Рекомендуємо приготувати ароматне полуничне варення.