Еліксир молодості, або 5 продуктів довголіття по-американськи

Щоб прожити довго і щасливо, потрібно правильно харчуватись. Що ж їсти, щоб довше залишатись молодим і хворіти менше? Американець Бернардо ЛаПалло, якому вже 113 років (а на вигляд і не скажеш!), у своєму раціоні харчування виділив 5 простих, доступних кожному продуктів, які завжди мусять бути на обідньому столі. При цьому дідусь і на дієтах не сидів і від солоденького не відмовлявся. У свій поважний вік він ні разу не хворів, має чудовий зір і прекрасну пам’ять.


Бернардо ЛаПалло

Отже, які ж продукти потрібно їсти щоб довше залишатись молодим і хворіти менше.

1. Мед

Мед містить корисні для людини мікроелементи: залізо, йод, магній, калій, кальцій та інші. Він покращує травлення, лікує від шкірних захворювань.  Мед – найкращий підсолоджувач.  Глюкоза і фруктоза, які в ньому знаходяться, краще засвоюються організмом, ніж цукор. Якщо його додавати до напоїв замість цукру, то це збереже ваше здоров’я і молодість. Мед – незамінний продукт харчування при застуді,  бо діє як імуностимулятор. Він захищає організм від серцево-судинних хвороб і запобігає виникненню онкологічних захворювань. Але варто пам’ятати, що мед не варто давати дітям до 2 років та й дорослим, вживаючи його, варто знати міру. На добу дорослій людині варто з’їдати не більше 100 грамів меду, розділивши цю норму на декілька порцій. Рекомендують вранці, за 30 хвилин до їжі, випити 100 грамів теплої води з розчиненою в ній чайною ложечкою меду. Щоб отримати всі корисні елементи з такого цінного продукту, потрібно обрати справжній, якісний мед.

мед

Варто знати: Чим корисний мед, якщо його не їсти

2. Шоколад

Шоколад варто обирати лише чорний, з низьким умістом цукру, тоді він приноситиме більшу користь. У цьому продукті містяться флавоноїди, які знижують виникнення інфаркту та інсульту, оскільки борються з утворенням тромбів. Шоколад уповільнює процес руйнування колагенових волокон і покращує обмін речовин. У ньому міститься велика кількість вітамінів A, B (В1, В2, РР), C, D, E, F, багато антиоксидантів, фосфор, кальцій та магній. Отже, це чудовий антидепресант, який зміцнює не лише нервову систему, а й кістки. Шоколад позитивно впливає навіть на зуби, бо містить фтор, який зміцнює зуби, і титаніни, які перешкоджають утворенню зубного нальоту. Також його рекомендують вживати для профілактики застудних захворювань, захворювань шлунка, при артриті і для зменшення ризику виникнення онкологічних захворювань. Шоколад не підвищує тиск, а нормалізує його – до такого висновку прийшли лікарі. З давніх часів шоколад був «їжею богів», і за його допомогою лікувались лише королівські родини. Рекомендують вживати 30 грамів шоколаду на день, щоб корисні речовини, які містяться в ньому, добре засвоювались. На сьогодні шоколад – доступний продукт, який можна не лише їсти, а й робити з нього маски і шоколадні обгортання.

шоколад

Цікаво дізнатися: Що ховає у собі шоколад

3. Оливкова олія

Оливкова олія у Древній Греції носила назву «цілющий дар богів». Ще в ті часи люди знали про корисні властивості продукту. В оливі міститься вітамін Е, який зберігає молодість шкіри, покращує стан волосся і нігтів. А в поєднанні з вітамінами А, К, D зміцнює тканину м’язів кишечника. Оливкова олія майже на 100% засвоюється кишечником. Олеїнова кислота, яка міститься в ній, пригнічує ріст ракових клітин і є профілактикою виникнення онкологічних захворювань. Оливкова олія зміцнює імунітет, сприяє зміцненню кісток, оновлює клітини шкіри. У профілактичних цілях добова норма оливкової олії становить 2 чайні ложки, які бажано вживати натщесерце. У Древньому Римі її вважали еліксиром молодості та щастя, за неї велися запеклі бої. А сьогодні цей продукт без проблем можна придбати у магазині. Залишається лише озброїтись інформацією, як обрати корисну оливкову олію.

оливкова олія

Читайте також: 10 підказок, як обрати правильну оливкову олію

4. Часник

Часник прийнято вважати природним антибіотиком. Він містить різні мікроелементи, корисні для нашого організму, ефірні олії, цукри, фітонциди та полісахариди. Аліцин, який також міститься у часнику, запобігає розвитку ускладнень після грипу та застуди. Він зміцнює імунітет, розріджує кров, поліпшує кровообіг, захищає від інсультів та інфарктів, стимулює роботу кишечника. Великий вміст ефірних масел і аліцину позбавляє клітини від вільних радикалів. Це один із небагатьох продуктів, у якому при термічній обробці корисні властивості зберігаються. Так що не обов’язково їсти сирий часник, варто не забувати використовувати його в якості спеції до основної страви  чи соусу. Це буде і смачно, і корисно.

часник

8 найкращих рецептів пампушок із часником

5. Кориця

Кориця з давніх-давен славилася своїми цілющими властивостями. Це спеція, яка використовується у приготуванні різних страв і напоїв. Більшість людей знають її як корисний продукт для діабетиків, оскільки вона зменшує вміст глюкози в крові. До складу кориці входять фосфор, кальцій, марганець, залізо, ефірні олії. Завдяки такій кількості корисних елементів вона розширює судини, стимулює роботу головного мозку,  зменшує ймовірність виникнення інфаркту, атеросклерозу, інсульту, знижує рівень холестерину у крові, сприяє очищенню печінки. А ще кориця має антибактеріальні, протигрибкові та протипаразитарні властивості.кориця

Рецепт булочок з корицею 

Їжте корисні продукти і залишайтесь здоровими впродовж багатьох років! А також діліться цінними порадами зі своїми друзями в соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора