Запіканка з макаронів та ковбаси
Хто сказав, що макарони – це буденно і просто? А спробуйте цей рецепт. Ви переконаєтеся, що з макаронів можна приготувати страви, які мають неперевершений смак і вигляд. Хоча, на перший погляд, складники тут – звичайні й нічого особливого не обіцяють.
Інгредієнти для макаронної запіканки
200 грамів сирих макаронів
200 грамів копченої ковбаси
100 грамів твердого сиру
1 склянка молока
1 склянка води
сіль
чорний мелений перець
вершкове масло (для змащення форми)
Можна також приготувати макарони, запечені з помідорами.
Як приготувати запіканку з макаронів
- Узяти глибоку форму для запікання і змастити її вершковим маслом. Потрібна саме глибока форма, адже макарони у ній кипітимуть, і потрібно, щоб рідина не виливалася.
- На дно викласти сирі макарони, порізану ковбасу і поперчити.
- Молоко розвести зі склянкою води і посолити. Залити макарони з ковбасою.
- Зверху посипати тертим сиром. Форму зверху закрити фольгою.
- Поставити у духовку, розігріту до 180-200 градусів. Випікати півгодини. Тоді фольгу зняти і потримати у духовці ще 15 хвилин, щоб верх запіканки підрум’янився.
Радимо також рецепт підливи до макаронів із м’яса та овочів.
Нам цікава ваша думка про рецепт запіканки з макаронів – хочемо почути її у коментарях нижче.