Сирники запечені в духовці та мультиварці з бананом | Рецепт на манці

Легкі рецепти як готувати запечені сирники в духовці та мультиварці на манці, з додаванням банану. Корисні та смачні сніданки швидко. Завдяки малій кількості інгрідієнтів та швидкості приготування, такий десерт став улюбленим серед сніданків.

Ті самі сирники, тільки не плавають в олії і не вимагають стояння біля гарячої пательні. Рецепт особливо доречний до сніданку: поставили деко з сирниками у духовку, пішли займатися ранковим процедурами, повернулися – а сніданок уже готовий. Залишиться тільки чай запарити.

Як готувати сирники в духовці

Готувати таку страву одне задоволення, адже вам не потрібно стояти біля сковороди і постійно перевертати, та в олії вони виглядають не дуже апетитно та корисно. Завдяки манній крупі, вони виходять дуже ніжними та соковитими, і менш калорійні. А банан трішки урізноманітить ваш сніданок,який підійде для всієї родини.

Готовий десерт подавайте з сметаною або джемом, також можна посипати тертим шоколадом чи ягодами.

Інгредієнти для сирників

  • 1 кг кисломолочного сиру

  • 2 яйця

  • 150 г манної крупи

  • 1 банан

  • 150 г борошна

  • щіпка солі, цукор, ванілін, кориця на смак.

Рекомендуємо також приготувати сирники з шоколадом.

рецепт приготування

  • Сир пропустити через м’ясорубку або збити в блендері, щоб не було крупинок.
  • Додати манну крупу, залишити для набухання на 15 хвилин.
  • Всипати борошно, цукор, сіль, ваніль, додати яйця, добре вимішати.
  • Руками, змоченими в олії, сформувати кульки, покласти шматочок банану в середину, панірувати їх в манці і викладати на деко, застелене пергаментом.
  • Поставити у розігріту до 180 градусів духовку, запікати до зарум’янення.
  • Дістати сирники з духовки, подати зі сметаною, варенням або шоколадним сиропом.

Повітряні сирники в мультиварці

Що приготувати на сніданок швидко? Готуйте сирники за нашим рецептом в мультиварці. Мабуть такий спосіб буде найшвидший, займе всього 20 хвилин вашого часу.А банан лише покращить смак вашого десерту. Кінцевий результат точно сподобається вашій родині.

Інгредієнти для десерту

  • 400 г. сиру

  • 1 яйце

  • 2 ст. л. цукру

  • 6 ст. л. манки

  • 100 г. пшеничного борошна

  • 0,5 ч. л. солі

  • 1 пакетик ванільного цукру

  • 50 г. вершкового масла

Спробуйте ще рецепт сирників з маком.

Приготування сирної випічки

  • Сир взбиваємо в блендері, для однорідності.
  • В сир додаємо цукор, дрібку солі, яйце та ванільний цукор. Ретельно перемішуємо.
  • Банан розтираємо виделкою. Теж додаємо до основної маси.
  • В готову масу кидаємо манну крупу, мішаємо. Відставляємо на 15 хвилин, щоб вона увібрала в селе зайву рідину.
  • З сиркового тіста робимо кульки, обкатуємо в борошні.
  • Чашу змащуємо вершковим маслом. Обираєм режим “Випічка”. Готуємо із закритою кришкою 4-5 хвилин з кожної сторони.
  • Після приготування бажано викласти готові сирники на паперову серветку. Як тільки вийде зайвий жир, можна подавати до столу.

Щоб ваші сирні оладки вийшли смачними та пухкими варто знати декілька правил: Сир повинен бути вміру сухим, не менше 9% жирності. Тоді, тісто не буде розвалюватись. Сир потрібно ретельно перетерти, щоб не лишилось жодних грудочок. Якщо ж він дуже сухий, додайте ложку сметани. Витягати такий десерт з мультиварки, варто після охолодженя, щоб вони не розпались.

Якщо вам посмакував рецепти сирників у духовціта мультиварці, поділіться ними з друзями у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора