Яблучний штрудель в духовці | Класичний рецепт випічки з яблуками

 Неодмінно приготуйте яблучний штрудель за класичним рецептом в духовці з додаванням горіхів та родзинок. Проста випічка в домашніх умовах. Він просто тане у роті і може стати гідною альтернативою торту. 

Штрудель – один з найпопулярніших десертів у Відні, яке можна знайти буквально на кожному кроці. Це звичайний рулет з тонкого тіста, всередині якого начинка з кислих яблук, родзинок та кориці. Не потрібно вирушати в Австрію, щоб скуштувати неймовірно смачний віденський штрудель, його можна приготувати і у себе вдома, лише дотримуватись певної технології, і вишукана випічка — готова!

Рецепт яблучного штруделя

Подавати краще всього посипавши сумішшю кориці та цукрової пудри, полити ягідним сиропом.
Приготування такого десерту займе у вас трохи більше однієї години, але повірте — воно того варте. Такий смаколик ідеально підійде для святкового столу, але можете приготувати його і в буденні дні, щоб порадувати свою родину. Щоб у вас вийшов ідеальний десерт потрібно дотримуватись кількох порад, якими я з радістю поділюсь з вами. Після чого, ви спокійно можете починати розпочинати приготування . Смачного!

Інгредієнти для штрудля з яблуками

Приготуйте також пиріжки сирні з яблуками.

Як приготувати яблучний штрудель

  • Для тіста: у миску висипати борошно, додати сіль, масло і 125 г води, місити не менше 10 хв, згорнути кулькою, змастити олією, накрити плівкою, залишити на 30–40 хв.
  • Для начинки: сухарі подрібнити на крихти, обсмажити на маслі. Родзинки помити і підсушити, горіхи подрібнити. Яблука нарізати, збризнути лимонним соком, змішати з родзинками, горіхами, цукром і корицею.
  • Тісто тонко розкатати, перекласти на посипаний борошном рушник і розтягувати руками так тонко, щоб було видно малюнок тканини.
  • Змастити тісто розтопленим маслом, посипати сухарями, рівномірно викласти начинку, згортати рулет за допомогою рушника (у процесі загортання змащувати зовнішній бік тіста маслом).
  • Перекласти швом донизу на встелене фольгою і змащене маслом деко. Випікати 40–45 хв. при температурі 180 градусів. У процесі випікання та після закінчення змастити штрудель маслом, посипати пудрою.

Для ароматності можна замочити родзинки в ромі. Щоб рулет вийшов дуже ніжним, розкатане тісто варто змастити вершковим маслом. Яблука можете різати кубиками, пластинами, як вам більше підходить, але бажано попередньо очистити. Борошно обов’язково просіяти, щоб не лишилось грудочок, інакне це може зіграти злий жарт з рулетом. Найкраще приготувати тісто звечора, щоб воно втигло настоятись. Штрудель краще класти швом донизу. Гарно підійдуть родзинки з двох сортів винограду: синього та зеленого. Тісто не повинне липнути до рук, а мати еластичну форму. Також, не забуваємополивати яблука лимонним соком, для свіжості кольору. Випічку ні в якому разі не можна ставити в не розігріту духовку. Головне при розкатуванні не поспішати, краще наберіться терпіння.

Якщо вам скажуть що тісто має бути настільки тонке, щоб аж “світилось” — не вірте, адже після цього під вагою начинки воно розірветься, і всі старання підуть на нівець. Щоб краще загорнути рулет, замість кухонного рушника підійде скатертина яку вам не буде шкода, адже відіпрати буде не так вже й просто. Якщо у вас випадково розірвалось тісто, не хвилюйтесь, можете іншим шматочком “заклеїти” отвір. Яблучний рулет має бути товстим і коротким ніж навпаки, так він буде соковитим та ніжним а не сухим. Щоб під час випікання він не розірвався, то перед тим, як занурите в духову піч, зробіть кілька надрізів ножем, після чого, змастіть яєчним жовтком для рум’яної шкірочки.

Розрізати рулет краще всього коли він повністю охолоне, а якщо хочете його куштувати гарячим, розігрійте ще раз. Не хвилюйтесь, коли під час охолодження він трохи осяде, так повинно бути.
Яблука краще обрати кисло-солодкі, чудово підійдуть peнeт cимиpeнкo або інші зелені яблука.

Скуштуйте також яблучний штрудель з шоколадним тістом.

Якщо вам посмакував рецепт класичного яблучного штрудля, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора