Пиріжки сирні з яблуками
Соковиті, ароматні, хрумкі пиріжки сподобаються і малим, і дорослим. Найкраще смакують гарячими. Сезон яблук починається, тож можна братися до роботи.
Інгредієнти для пиріжків
300 грамів кисломолочного сиру
5 столових ложок сметани
1 чайна ложка соди
2 яйця
сіль
0,5 кілограма яблук
цукор за смаком
соняшникова олія для смаження
Спробуйте ще приготувати пиріжки «Бомбочки».
Як приготувати пиріжки з яблуками
- Яйця, сіль, сметану, соду збити. Соду гасити оцтом не потрібно, адже вона погаситься завдяки кислоті, що є у сметані та сирі.
- Якщо сир надто сухий і з крупинками, його краще перемолоти через м’ясорубку.
- До сира додати борошно, яєчно-сметанну суміш і замісити тісто середньої густоти. Воно не повинно бути надто м’яким, бо пиріжки рватимуться і витікатиме сік з яблук на сковороді.
- Яблука розрізати на половинки, вирізати серцевину і потерти на грубу тертку. Шкірку знімати не обов’язково. Зайвий сік з яблук відтиснути.
- Тісто розкачувати, вирізати кружальця діаметром близько 10 сантиметрів, класти столову ложку яблук посередині і чайну ложку цукру. Кількість цукру можна змінювати залежно від вашого смаку і від того, наскільки солодкі чи кислі яблука. Звичайно, пиріжки виходять смачніші із солодкими яблуками, адже під час термічної обробки яблука стають кислішими.
- Заліплювати тісто, як вареник, а тоді сплюснути пиріжок так, щоб місце з’єднання було не збоку (як у варенику), а посередині, тобто щоб пиріжок можна було класти доверху місцем з’єднання.
- Смажити пиріжки на сковороді з розігрітою олією.
Можна ще приготувати пиріжки з капустою.
Якщо вам посмакував рецепт сирних пиріжків з яблуками, будь ласка, розкажіть про це у коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.