Вінегрет класичний

Окрім основних інгредієнтів у дорадянські часи у салат додавали мочені яблука, сливки, оливки, гриби, шматочки вареного м’яса і навіть оселедець – хто на що був багатий. Таким чином, поняття «вінегрет» – це швидше спосіб приготування, що передбачає мішанину з різних компонентів.

Інгредієнти для класичного вінегрету

  • 3 середні буряки

  • 2 морквини

  • 3 квашені огірки або 300 г квашеної капусти

  • 1 середня цибулина

  • 5-6 ложок нерафінованої соняшникової олії

  • сіль, перець на смак.

Приготуйте також салат “Олів’є” за класичним рецептом.

Як приготувати вінегрет за класичним рецептом

  • Овочі відварити або спекти у фользі до готовності, остудити, почистити.
  • Усі відварені інгредієнти порізати не дуже дрібно.
  • Додати порізані огірки та цибулю.
  • Можна додати півсклянки відвареної квасолі.
  • Посолити, поперчити, заправити олією.

Рекомендуємо також класичний рецепт салату “Мімоза”.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора