Салат «Олів’є» по-радянськи
У кожній родині свій рецепт «Олів’є». І відрізняються як за складниками та їх кількістю, так і величиною порізаних шматочків. А у нас справжній, оригінальний рецепт салату по-радянськи! Але головна умова однакова для усіх – готувати і вимішувати радянський «Олів’є» необхідно в тазику.
Мабуть кожна господиня готувала салат “Олів’є” на новорічні свята і не тільки, адже готується він надзвичайно просто та швидко. Сьогодні існує безліч варіантів приготування цієї страви, але краще всього перевірений рецепт, які готували ще наші бабусі у радянські часи, в ньому збереглися всі традиції, тому він – оригінальний.
Традиційний рецепт “Олів’є”
По можливості заправляйте Олів’є домашнім майонезом, якщо нема, то підійде сметана, натуральний йогурт або ж соус зі сметани та гірчиці. До речі, гарним варіантом буде додати замість горошку — консервовану кукурудзу. Якщо цибуля надто гостра, облийте її окропом, так вона стане ніжнішою. Зберігати в герметично закритому посуді. Салат краще зберігати без соусу, лише перед подачею заправити, щоб він не перетворився в кашу. Страву можна прикрасити петрушкою та червоною ікрою.
Інгредієнти для салату
300 г вареної ковбаси
5 картоплин
2 морквини
1 цибулина
6 яєць
1 банка консервованого горошку
3 квашені огірки
майонез для заправки.
сіль, перець на смак
Як приготувати радянський «Олів’є»
- Овочі відварити в мундирі, остудити, почистити шкірку, порізати кубиками.
- Яйця відварити накруто (12 хв.), почистити, посікти.
- Порізати огірки, цибулю, ковбасу.
- З горошку злити маринад, викласти в тазик до порізаних інгредієнтів.
- Посолити, поперчити, заправити майонезом.
Щоб салат вийшов дуже смачним потрібно дотримуватись кількох порад: продукти нарізайте якомого дрібнішими шматочками, такими як горошок. Побільше кладіть яєць, а морква повинна бути добре відварена. Огірки обов’язково повинні бути солені, бажано в бочці, але ніяк не мариновані. Якщо у вас саме солені, то зніміть з них шкірку, адже вона часто буває твердою. А салат з додаванням свіжих огірків стане ще кращою, (лише зберігатися він буде трохи менше). Змішувати салат потрібно з холодними інгрідієнтами.