Салат «Мімоза», базовий рецепт

Сьогодні навряд чи хтось наважиться поставити «Мімозу» на святковий стіл. А от в радянські часи він навіть подекуди конкурував зі знаменитим «Олів’є» у новорічну ніч.

Інгредієнти для салату

  • 4-5 варених яєць

  • 1-2 варених морквин

  • 1 цибулина

  • 1 банка рибних консервів

  • майонез

Як приготувати класичну «Мімозу»

  • Яйця почистити від шкарлупи і окремо потерти на дрібну тертку жовтки і білки.
  • Цибулину порізати дрібно і ошпарити окропом.
  • З консерви злити рідину і розім’яти виделкою.
  • На дно салатниці покласти розім’яту рибу, змастити майонезом, далі цибуля – майонез, білки – майонез, морква – майонез, завершальний шар – жовтки.
  • За бажанням до базового рецепту можна додати шар подрібнених волоських горіхів або тертого сиру твердих сортів.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора