Салат «Мімоза», базовий рецепт
Сьогодні навряд чи хтось наважиться поставити «Мімозу» на святковий стіл. А от в радянські часи він навіть подекуди конкурував зі знаменитим «Олів’є» у новорічну ніч.
Інгредієнти для салату
Як приготувати класичну «Мімозу»
- Яйця почистити від шкарлупи і окремо потерти на дрібну тертку жовтки і білки.
- Цибулину порізати дрібно і ошпарити окропом.
- З консерви злити рідину і розім’яти виделкою.
- На дно салатниці покласти розім’яту рибу, змастити майонезом, далі цибуля – майонез, білки – майонез, морква – майонез, завершальний шар – жовтки.
- За бажанням до базового рецепту можна додати шар подрібнених волоських горіхів або тертого сиру твердих сортів.