В’ялені помідори в мікрохвильовці за півгодини

Ця закуска-заготовка за останні роки набула такої шаленої популярності, що не пройшла повз увагу жодної господині. Щоправда, є у цього італійського смаколика один великий недолік – тривалий час приготування. І якщо щасливим власницям електросушки клопоту трохи менше (увімкнула і забула), то в’ялення помідорів у духовці вимагає пильного стеження за часом і температурою. Рецепт в’ялених помідорів у мікрохвильовій печі абсолютно не поступається смаком традиційному довготривалому способу приготування, а часу потребує вдесятеро менше!


Інгредієнти для в’ялених помідорів за півгодини

300 г помідорів (бажано сливочок)

30 мл олії (бажано оливкової)

4 зубці часнику

сіль, спеції на смак.

 

Приготуйте також в’ялені помідори за традиційним рецептом.

Як приготувати в’ялені помідори в мікрохвильовій печі

Помідори порізати на чотири частини. Чайною ложкою вибрати насіння.

Покласти четвертинки помідорів на широку тарілку зрізом догори. Посолити, присипати спеціями, збризнути олією.

Поставити в мікрохвильовку на 5 хвилин при потужності 1000 Вт (якщо найвища потужність менша – збільшити час на 1-2 хвилини.

Дістати помідори з пічки, злити утворений сік, охолодити.

Повернути четвертинки назад у мікрохвильовку на той самий час при тій же потужності.

Цю процедуру повторити тричі.

Подрібнити зубці часнику.

Готові помідори (вони мають віддати весь сік, але залишатися м’якими, не пересушеними) скласти в баночку, перекладаючи часточками часнику.

Залити олією, щоб повністю покрила в’ялені помідори. Зберігати в холодильнику.

 

Перегляньте також 10 найкращих рецептів консервування помідорів на зиму.

 

Якщо вам вдався рецепт в’ялених помідорів за півгодини в мікрохвильовій печі – поділіться ним із друзями в соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest6Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone