В’ялені помідори в мікрохвильовці за півгодини

Ця закуска-заготовка за останні роки набула такої шаленої популярності, що не пройшла повз увагу жодної господині. Щоправда, є у цього італійського смаколика один великий недолік – тривалий час приготування. І якщо щасливим власницям електросушки клопоту трохи менше (увімкнула і забула), то в’ялення помідорів у духовці вимагає пильного стеження за часом і температурою.

Рецепт в’ялених помідорів у мікрохвильовій печі абсолютно не поступається смаком традиційному довготривалому способу приготування, а часу потребує вдесятеро менше!

Інгредієнти для в'ялених помідорів за півгодини

  • 300 г помідорів (бажано сливочок)

  • 30 мл олії (бажано оливкової)

  • 4 зубці часнику

  • сіль, спеції на смак.

Приготуйте також в’ялені помідори за традиційним рецептом.

Як приготувати в'ялені помідори в мікрохвильовій печі

  • Помідори порізати на чотири частини. Чайною ложкою вибрати насіння.
  • Покласти четвертинки помідорів на широку тарілку зрізом догори. Посолити, присипати спеціями, збризнути олією.
  • Поставити в мікрохвильовку на 5 хвилин при потужності 1000 Вт (якщо найвища потужність менша – збільшити час на 1-2 хвилини.
  • Дістати помідори з пічки, злити утворений сік, охолодити.
  • Повернути четвертинки назад у мікрохвильовку на той самий час при тій же потужності. Цю процедуру повторити тричі.
  • Подрібнити зубці часнику.
  • Готові помідори (вони мають віддати весь сік, але залишатися м’якими, не пересушеними) скласти в баночку, перекладаючи часточками часнику.
  • Залити олією, щоб повністю покрила в’ялені помідори. Зберігати в холодильнику.

Перегляньте також 10 найкращих рецептів консервування помідорів на зиму.

Якщо вам вдався рецепт в’ялених помідорів за півгодини в мікрохвильовій печі – поділіться ним із друзями в соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора