В’ялені помідори

Ця страва — закуска чи то домашня заготовка, популярна як в Іспанії, так і в Італії. Якщо для іспанців це перш за все додаток до м’яса, риби і салатів, сировина для соусів, то італійці споживають її окремо. Якщо викласти в’ялені помідори на піцу — тоді вона пахне літом. Збережіть цей рецепт.


Інгредієнти для в’ялених помідорів

2 кг помідорів

3 голівки часнику

1 л олії (найкраще оливкової)

сушені базилік та орегано.

 

Радимо також приготувати мариновані помідори на зиму.

Як приготувати в’ялені помідори

Помідори (не переспілі, твердуваті) нарізати шматочками товщиною до 1 см і покласти у сушку для фруктів-овочів (час сушіння залежить від потужності, десь 7 год).

Якщо такого чудо-приладу немає, то вистелити деко пергаментом, викласти на нього помідори і сушити у привідкритій духовці (приблизно 5 годин за температури 70 градусів).

Почистити і нарізати тонкими пластинками часник. У стерилізовану баночку викласти помідори, зверху часник і трави. Злегка залити олією (в оригіналі оливкова олія, але можна брати рафіновану соняшникову — вийде добре), викладати наступний шар.

Коли баночка заповниться, залити олією по вінця. Зберігати у темному прохолодному місці.

До речі, сама олія, теж виходить дуже пахуча і смачна, тож така заготовка, фактично, безвідходне виробництво.

Із 2 кг помідорів виходить три 300-грамові баночки в’ялених помідорів.

 

Скуштуйте також помідори по-вірменськи.

 

Вам сподобався рецепт в’ялених помідорів у домашніх умовах? Тоді поділіться ним із друзями у соцмережах.

 

 

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest7Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone
  • Оксана Ричук

    у нас теж люблять ці помідорчики просто так, без нічого. а можна і в піцу, і в борщик, і в овочеве рагу. ми в сушці в’ялили – дуже зручно, не треба контролювати, щоб не підгоріли. і дійсно СМАКОТА!