Свиняча печінка з яблуками

На відміну від яловичої печінки свиняча має ледь помітну і трішки неприємну гірчинку. Ось тут і приходять на допомогу ароматні соковиті яблучка, які з цією проблемою справляються нараз. За цим рецептом печінка виходить м’якенька, соковита і дуже ароматна. А смакує як з гарніром чи свіжими овочами, так і просто зі скибкою свіжого чорного хліба, у холодному вигляді.


Інгредієнти для страви

1 кг свинячої печінки

2-3 цибулини

2-3 яблука

0, 5 молока

0,5 скл. пшеничного борошна

олія для смаження

сіль, перець на смак.

 

Перегляньте також рецепт телячої печінки в яблучних “горщиках”.

Як приготувати свинячу печінку з яблуками

Печінку порізати на шматочки, залити холодним молоком і вимочити протягом 2-3 годин.

Злити молоко, обваляти кожен шматочок у борошні і обсмажити на олії в розігрітій пательні.

Яблука порізати скибочками, цибулю півкільцями. Покласти в пательню до печінки, посолити, поперчити і перемішати.

Смажити під кришкою ще 15-20 хв., час від часу відкриваючи і помішуючи.

Коли яблука розм’якнуть, вимкнути вогонь і дати постояти 10-15 хв.

 

Радимо ще приготувати печінку за рецептом Джулії Чайлд. 

 

Якщо ви любите печінкові страви та умієте їх оригінально готувати, поділіться своїми секретами в коментарях. А наш рецепт печінки з яблуками покажіть друзям у соцмережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest2Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+4Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone