Теляча печінка в яблучних “горщиках”

Рецепт витонченої страви для святкового столу або для романтичної вечері на двох. Печінка, запечена в яблучних “посудинках”, виходить надзвичайно ніжною і ароматною. Особливо ця страва має сподобатися гурманам, у яких печінка не у фаворитах, адже яблучний смак та аромат повністю нейтралізує характерну печінкову гірчинку. Крім того, оригінальна подача не залишить байдужими до цієї страви навіть вередливу малечу.


Інгредієнти для печінки в яблуках

200 г телячої печінки

3 ст. ложки борошна

5 яблук (бажано кислих)

2 цибулини

2 ст. ложки майонезу

100 г твердого сиру

соняшникова олія для смаження

сіль, перець за смаком.

 

Полюбляєте страви з печінки? Рекомендуємо також приготувати тарталетки з печінковим кремом.

Як приготувати телячу печінку в яблучках

Цибулю порізати півкільцями, обсмажити до золотистого кольору.

Печінку очистити від плівочок, порізати соломкою. Кожен шматочок обваляти в борошні. Викласти до цибулі, перемішати, накрити кришкою, протушкувати 5-10 хв., щоб печінка змінила колір. Зняти з вогню, посолити, поперчити, ще раз перемішати і залишити схолодати під закритою кришкою.

Яблука помити, витерти, зрізати «кришечку» з плодоніжкою, чайною ложкою обережно вийняти серцевину.

Шматочки обсмаженої печінки подрібнити ножем (не більше 1 см). Додати обсмажену цибулю, майонез, перемішати. Нафарширувати підготовлені яблука. Накрити «кришечками».

Яблука викласти на змащене деко і випікати в розігрітій духовці 20 хв.

Дістати, познімати «кришечки» покласти на їх місце по скибочці сиру і поставити в духовку ще на 5-10 хв., до розплавлення сиру.

 

Спробуйте також рецепт печінкового салату з рисом.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone