Суп з фрикадельками і грибами
Рецепт простого і водночас смачного, поживного супу з фрикадельками, який сподобається вашій родині, а особливо тій її частині, яка полюбляє грибочки.
Ingredients
200 яловичо-свинячого фаршу
2 зубці часнику
400 г грибів (лісових або печериць)
1 цибулина
1 морквина
4 ст. ложки сметани
сіль, перець, зелень
олія для смаження
Скуштуйте також грибний суп з капустою.
Directions
- Часник почистити і пропустити через прес. Додати до фаршу, посолити, поперчити, поставити в холод.
- Гриби вимити, нарізати скибочками. Лісові попередньо відварити в підсоленій воді. Ріпчасту цибулю, моркву і картоплю очистити. Цибулю порізати дрібно, моркву потерти ні крупній тертці, картоплю порізати кубиками.
- Поставити в глибокій каструлі воду для супу.
- На розігріту пательню налити трохи олії, вкинути цибулю. Смажити, помішуючи, на помірному вогні до прозорості. Додати моркву, а через 10 хвилин – порізані гриби. Смажити, поки не випарується вся рідина. Посолити, поперчити.
- Коли вода в каструлі закипить, покласти туди посмажені гриби та картоплю.
- Дістати фарш з холодильника, скачати з нього кульки завбільшки з горіх.
- Коли картопля буде майже готова, покласти кульки в суп, варити ще 10 хвилин, за потреби ще посолити і поперчити, додати зелень і вимкнути вогонь.
- Подавати з грінками та сметаною.
Рекомендуємо також рецепт гречаного супу з грибами.