Суп з черемшею

Черемша, дикий часник або ведмежа цибуля – це все одна і та ж рослина, яка з’являється в лісі ранньою весною. Ви, напевно, звикли готувати з неї салати, а ми пропонуємо вам рецепт, як приготувати із черемші легкий весняний суп.


Інгредієнти для супу

300 грамів картоплі

300 грамів черемші

2 цибулини

2 морквини

3 столові ложки вершкового масла

1 літр курячого бульйону

мелений чорний перець

сіль.

 

Спробуйте ще приготувати чебуреки з черемшею. 

Як приготувати суп

Листя черемші помити і просушити, порізати невеликими шматочками.

Картоплю помити, почистити і порізати невеликими кубиками.

Моркву почистити, помити і натерти на крупній тертці.

Цибулю почистити і порізати дрібно.

На розігріту сковорідку з олією покласти цибулю і смажити на середньому вогні до золотистого кольору, постійно помішуючи.

Додати до цибулі моркву, перемішати і смажити, помішуючи, на маленькому вогні ще 10 хвилин.

В каструлю вилити курячий бульйон і довести до кипіння, покласти картоплю і варити 10-15 хвилин, після чого додати смажену цибулю з морквою, перемішати.

Порізану черемшу покласти в каструлю, поперчити, посолити, добре перемішати і варити близько 15 хвилин на середньому вогні.

Подавати зі сметаною та свіжою зеленню.

Рекомендуємо також рецепт листкового пирога з сирно-щавлевою начинкою. 

Якщо вам сподобався рецепт супу з черемші, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook1Print this pageEmail this to someone