Суп-пюре із гарбуза

Гарбузовий сезон у розпалі. А у нас – новий гарбузовий рецепт. Суп-пюре – не такий популярний гість на наших українських кухнях. Однак любителів його стає дедалі більше. Густий, наваристий, ситний, помаранчевий  – він чудово зігріває в осінні холоди.

Інгредієнти для гарбузового супу

  • 1 л м’ясного бульйону

  • 700 г гарбуза

  • 1 цибулина

  • 1 морквина

  • 3 картоплини

  • 2 ст. ложки олії

  • 100 мл сметани

  • 4-6 скибок несвіжого багета

  • 2 зубці часнику

  • сіль, перець, зелень на смак.

Радимо також рецепт гарбузової каші на молоці.

Як приготувати гарбузовий суп-пюре

  • Зварити бульйон на курячому або телячому м’ясі.
  • Гарбуз і картоплю порізати кубиками, цибулю – півкільцями, моркву натерти на грубій тертці.
  • Розігріти в пательні олію, покласти всі порізані овочі і обсмажити протягом 10 хв.
  • Покласти підсмажу до бульйону, довести до кипіння і варити під кришкою на середньому вогні близько 15 хвилин.
  • Посолити, поперчити, додати сметану, збити у блендері. Змелене пюре ще раз довести до кипіння.
  • Скибки багету порізати кубиками, обсмажити разом із подрібненим часником у невеликій кількості добре розігрітої олії до золотистого кольору.
  • Подавати суп гарячим, в глибоких піалах. У кожну порцію покласти посічену зелень та кілька грінок.

Рекомендуємо ще приготувати гарбузово-сирну запіканку.

Якщо вам сподобався рецепт гарбузового супу-пюре, прокоментуйте враження у коментарях. Нам цікаво знати вашу думку.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора