Соус «Айвар» з томатів

Сербський айвар – гострий густий соус. Кожен, хто його скуштує, зрозуміє, що з цим соусом будь-яка їжа стає смачнішою.

Інгредієнти для соусу

  • 1 кг перцю

  • 1 кг помідорів

  • 5 стручків пекучого перцю

  • 500 г цибулі

  • 3 зубці часнику

  • 60 г цукру

  • 60 г солі

  • 30 г олії

  • 10 г оцту

  • 1 ч. ложка гірчиці

Спробуйте також приготувати македонський гострий соус

Як приготувати томатний соус

  • Вимиті овочі пропустити через м’ясорубку.
  • Овочеву масу тушкувати на олії, додавши цукор, сіль, оцет, гірчицю 1,5 години, доки не утвориться кашоподібна маса.
  • Розкласти в маленькі баночки і закрити кришками, перевернути догори дном, вкутати до повного вистигання.
  • Або стерилізувати за температури 95 °С 20 хв.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора