Соус «Айвар» з томатів
Сербський айвар – гострий густий соус. Кожен, хто його скуштує, зрозуміє, що з цим соусом будь-яка їжа стає смачнішою.
Інгредієнти для соусу
1 кг перцю
1 кг помідорів
5 стручків пекучого перцю
500 г цибулі
3 зубці часнику
60 г цукру
60 г солі
30 г олії
10 г оцту
1 ч. ложка гірчиці
Спробуйте також приготувати македонський гострий соус
Як приготувати томатний соус
- Вимиті овочі пропустити через м’ясорубку.
- Овочеву масу тушкувати на олії, додавши цукор, сіль, оцет, гірчицю 1,5 години, доки не утвориться кашоподібна маса.
- Розкласти в маленькі баночки і закрити кришками, перевернути догори дном, вкутати до повного вистигання.
- Або стерилізувати за температури 95 °С 20 хв.