Салат «Оселедець під шубою» класичний
Поєднання солоного оселедця з солодкуватим бурячком, пікантною цибулькою та гостреньким майонезом – це гастрономічний винахід, який ощасливив не одну радянську родину. Людина, яка придумала цей рецепт, безумовно заслуговує на чільне місце в історії СРСР. Шкода, що ми навіть не знаємо її імені, зате смак «Шуби» досі у нас на вустах.
Інгредієнти для класичного салату
4 картоплини
2 буряки
3 морквини
1 ріпчаста цибулина.
Приготуйте також лінивий варіант “Оселедця під шубою”.
Як приготувати класичний «Оселедець під шубою»
- Відварити картоплю, буряк і моркву в мундирі до готовності.
- Рибу почистити, розділити на філе, видалити шкірку, кісточки, порізати кубиками.
- На дно тарілки рівним шаром розкласти порізаний оселедець.
- Очищену цибулину покришити і рівномірно викласти поверх риби.
- Після цього щедро полити майонезом.
- Відварену і почищену картоплю потерти на грубу тертку і викласти наступним шаром.
- Знову змастити майонезом або зробити сіточку.
- Далі по сітці розподілити натерту моркву.
- Останній шар – буряк, щедро змащений майонезом.
- Перед подачею «Оселедець під шубою» рекомендується потримати у холодильнику протягом кількох годин.
Рекомендуємо також замаринувати оселедець у домашніх умовах.
Якщо вам сподобався рецепт салату “Оселедець під шубою” і його смак викликав у вас ностальгію, поділіться враженнями на сайті, а друзям розкажіть про це у соціальних мережах.