Рисова запіканка з чорницями
Якщо у вас залишився вчорашній відварений рис, а в морозильній камері є кілька жменьок заморожених чорниць, то просто гріх не приготувати просту запіканку за нашим рецептом. До речі, з ягодами можна експериментувати – вишні чи малина роблять страву по-своєму цікавішою. І задоволення від процесу готування та споживання буде ще більше!
Ingredients
300 грамів вареного рису
200 грамів цукру
70 грамів свіжих або хаморожених чорниць
50 грамів панірувальних сухарів
30 грамів вершкового масла
1 лимон
4 столові ложки борошна
1/2 пакетика розпушувача для тіста
ванільний цукор.
Спробуйте ще приготувати легку рисову запіканку “Хмаринка”.
Directions
- Рис промити і відварити до готовності, охолодити.
- Курячі яйця добре збити з цукром за допомогою міксера до міцної піни. Яйця краще брати не відразу з холодильника, а щоб деякий час вони побули в кімнаті і набули кімнатної температури.
- Борошно просіяти і перемішати з розпушувачем для тіста.
- Додати борошно до яєць, все ретельно перемішати до однорідності, щоб не було грудочок.
- Тісто влити у відварений рис, додати ванільний цукор, цедру лимона і добре перемішати.
- Додати чорницю і обережно вимішати. Ягоди можна використовувати як свіжі так і заморожені.
- Форму для запіканки змазати вершковим маслом, посипати панірувальними сухарями і вилити тісто.
- Поставити форму в розігріту духовку і випікати при температурі 200º приблизно 35 хвилин. Якщо запіканка зарум’янилася – вона готова.
- Вимкнути вогонь, але запіканку з духовки відразу не діставати. Залишити в формі щоб трішки охолонула, після чого і порізати на порційні шматочки.
- Чудово смакує і з сметаною, рідкою згущенкою або розтопленим шоколадом.
Рекомендуємо також рецепт рисового пудинга.
Якщо вам сподобався рецепт рисової запіканки з чорницями, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.