Сирний штрудель з маком

Рецепт макового штруделя на сирному тісті ідеально підійде до запашної кави у якості десерту. Приготуйте і переконайтеся, що тісто для випікання такого рулету не обов’язково має бути листковим або дріжджовим. Ледь вловимий аромат сиру додає випічці особливої пікантності.

Ingredients

  • Для тіста:
  • 200 грамів кисломолочного сиру

  • 200 грамів борошна

  • 100 грамів вершкового масла

  • 3 столові ложки цукру.

  • Для начинки:
  • 200 мілілітрів молока

  • 200 грамів маку

  • 100 грамів родзинок

  • 100 грамів цукру

  • 50 грамів вершкового масла

  • ванільний цукор

  • кориця

  • цедра одного лимона.

Спробуйте ще приготувати завиванець з маком у хлібопічці.

Directions

  • Кисломолочний сир перемішати з цукром і збити міксером до кремоподібної консистенції.
  • Масло варто брати охолоджене, щоб його легко було натерти на крупній тертці або порізати шматочками. Додати подрібнене масло в сир і перемішати за допомогою міксера.
  • Борошно просіяти і з’єднати з сирною масою, добре вимісити.
  • Тісто розділити на дві рівні частини і розкачати у формі прямокутників, обгорнути харчовою плівкою і покласти у холодильник на 10-12 годин.
  • Начинку приготувати безпосередньо перед випіканням штруделя. Родзинки залити гарячою водою на декілька хвилин, процідити і просушити.
  • Мак перемолоти в кавомолці. Лимон помити і на дрібній тертці натерти цедру.
  • Вилити молоко в каструлю, додати цукор і вершкове масло, поставити на вогонь, нагріти але не доводити до кипіння.
  • Додати мак і варити на маленькому вогні, поки в каструлі не залишиться рідини, постійно помішуючи.
  • До макової маси додати родзинки, лимонну цедру, ванільний цукор, корицю, все добре перемішати і залишити, щоб начинка охолола.
  • Дістати з холодильника тісто і розкачати товщиною приблизно 3 міліметри. Намастити тісто начинкою і загорнути рулетом.
  • Деко застелити пергаментом, змазати вершковим маслом, присипати борошном і покласти рулет швом донизу. Змастити штрудель молоком.
  • Поставити в розігріту духовку і випікати 30-40 хвилин при температурі 180º.
  • Дістати з духовки і залишити на деякий час щоб охолонув, а потім посипати цукровою пудрою.
  • Штрудель чудово зберігається в холодильнику але найкраще смакує відразу, як тільки охолоне.

Рекомендуємо також рецепт сирно-макового пирога.

Якщо вам сподобався рецепт сирного штруделя з маком, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора