Сирний штрудель з маком
Рецепт макового штруделя на сирному тісті ідеально підійде до запашної кави у якості десерту. Приготуйте і переконайтеся, що тісто для випікання такого рулету не обов’язково має бути листковим або дріжджовим. Ледь вловимий аромат сиру додає випічці особливої пікантності.
Ingredients
- Для тіста:
200 грамів кисломолочного сиру
200 грамів борошна
100 грамів вершкового масла
3 столові ложки цукру.
- Для начинки:
200 мілілітрів молока
200 грамів маку
100 грамів родзинок
100 грамів цукру
50 грамів вершкового масла
ванільний цукор
кориця
цедра одного лимона.
Спробуйте ще приготувати завиванець з маком у хлібопічці.
Directions
- Кисломолочний сир перемішати з цукром і збити міксером до кремоподібної консистенції.
- Масло варто брати охолоджене, щоб його легко було натерти на крупній тертці або порізати шматочками. Додати подрібнене масло в сир і перемішати за допомогою міксера.
- Борошно просіяти і з’єднати з сирною масою, добре вимісити.
- Тісто розділити на дві рівні частини і розкачати у формі прямокутників, обгорнути харчовою плівкою і покласти у холодильник на 10-12 годин.
- Начинку приготувати безпосередньо перед випіканням штруделя. Родзинки залити гарячою водою на декілька хвилин, процідити і просушити.
- Мак перемолоти в кавомолці. Лимон помити і на дрібній тертці натерти цедру.
- Вилити молоко в каструлю, додати цукор і вершкове масло, поставити на вогонь, нагріти але не доводити до кипіння.
- Додати мак і варити на маленькому вогні, поки в каструлі не залишиться рідини, постійно помішуючи.
- До макової маси додати родзинки, лимонну цедру, ванільний цукор, корицю, все добре перемішати і залишити, щоб начинка охолола.
- Дістати з холодильника тісто і розкачати товщиною приблизно 3 міліметри. Намастити тісто начинкою і загорнути рулетом.
- Деко застелити пергаментом, змазати вершковим маслом, присипати борошном і покласти рулет швом донизу. Змастити штрудель молоком.
- Поставити в розігріту духовку і випікати 30-40 хвилин при температурі 180º.
- Дістати з духовки і залишити на деякий час щоб охолонув, а потім посипати цукровою пудрою.
- Штрудель чудово зберігається в холодильнику але найкраще смакує відразу, як тільки охолоне.
Рекомендуємо також рецепт сирно-макового пирога.
Якщо вам сподобався рецепт сирного штруделя з маком, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.