Рисова запіканка «Хмаринка»

У холодильнику залишилося усього по жмені, отже, час пекти запіканку. Що маємо – те й укидаєте. Сьогодні, наприклад, зготуємо запіканку з рису та курятини.

Ingredients

  • 2 яйця

  • 100 г вареної курятини або іншого м’яса (із супу)

  • 100 г рису

  • 150 г твердого сиру

  • 1 цибулина.

Також рекомендуємо приготувати різотто з курятиною.

Directions

  • Рис зварити, охолодити. Цибулю дрібно порізати, обсмажити до золотистого кольору.
  • Додати порізану курятину, жовтки, перемішати. Білки збити до пухкої піни, змішати з рисом.
  • Половину рису викласти у форму (діаметр 22 см, висота бортів 7 см), зверху курятину, решту рису.
  • Накрити кришкою або фольгою, запікати у розігрітій до 160–180 градусів духовці 40 хв до золотої скоринки.
  • Дістати з духовки, посипати тертим сиром і поставити на кілька хвилин знову в духовку, щоб він повністю розплавився.
  • Можна їсти відразу. Якщо запіканка постоїть ще 20 хв, не буде кришитися під час нарізання.
  • Смакує з овочевим салатом. На другий день можна розігріти у мікрохвильовці – буде, як щойно спечена.

Спробуйте також рецепт грибного різотто.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора