19.04.2016

Оселедець під шубою з желатином

Який святковий стіл без оселедця під шубою! Страва, яка за десятки років встигла змінити статус дефіцитної на доступну. Як же зробити її оригінального, щоб здивувати гостей? Приготуйте оселедець під шубою з желатином за нашим рецептом і будьте певні: ніхто не залишиться байдужим до вашої гастрономічної новинки.

Інгредієнти

Спробуйте ще приготувати класичний оселедець під шубою. 

Приготування

  • Курячі яйця відварити, охолодити, почистити і порізати невеликими шматочками.
  • Червоний буряк, моркву і картоплю помити, відварити до готовності, охолодити, почистити і натерти на крупній тертці.
  • Цибулю почистити, помити і дрібно порізати. Можна використовувати зелену цибулю замість ріпчастої.
  • Кріп помити, просушити від вологи і подрібнити.
  • Оселедець почистити від шкірки і кісточок, філе порізати невеликими кубиками.
  • Желатин залити теплою водою і залишити на 20 хвилин для набухання, поставити на вогонь, добре нагріти, постійно помішуючи, щоб розчинився, але не дати закипіти. Додати до розчиненого желатину майонез і добре перемішати.
  • В глибоку форму викласти всі інгредієнти шарами в довільному порядку (але враховуючи, що після застигання страва перевертається догори дном), кожен шар щедро змастити майонезом з желатином та за бажанням посипати кропом і меленим чорним перцем. Діяти треба швидко, бо майонезно-желатиновий соус швидко застигає.
  • Поставити форму в холодильник на ніч.
  • Перед подачею на стіл дістати з форми страву і порізати на шматочки.

Рекомендуємо також рецепт лінивого оселедця під шубою на яєчний половинках.

Якщо вам сподобався рецепт оселедця під шубою з желатином, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.