Оселедець під шубою з желатином
![](/wp-content/uploads/2019/11/oseledets-pid-shuboyu-z-zhelatinom-optimized.jpg)
Який святковий стіл без оселедця під шубою! Страва, яка за десятки років встигла змінити статус дефіцитної на доступну. Як же зробити її оригінального, щоб здивувати гостей? Приготуйте оселедець під шубою з желатином за нашим рецептом і будьте певні: ніхто не залишиться байдужим до вашої гастрономічної новинки.
Ingredients
Спробуйте ще приготувати класичний оселедець під шубою.
Directions
- Курячі яйця відварити, охолодити, почистити і порізати невеликими шматочками.
- Червоний буряк, моркву і картоплю помити, відварити до готовності, охолодити, почистити і натерти на крупній тертці.
- Цибулю почистити, помити і дрібно порізати. Можна використовувати зелену цибулю замість ріпчастої.
- Кріп помити, просушити від вологи і подрібнити.
- Оселедець почистити від шкірки і кісточок, філе порізати невеликими кубиками.
- Желатин залити теплою водою і залишити на 20 хвилин для набухання, поставити на вогонь, добре нагріти, постійно помішуючи, щоб розчинився, але не дати закипіти. Додати до розчиненого желатину майонез і добре перемішати.
- В глибоку форму викласти всі інгредієнти шарами в довільному порядку (але враховуючи, що після застигання страва перевертається догори дном), кожен шар щедро змастити майонезом з желатином та за бажанням посипати кропом і меленим чорним перцем. Діяти треба швидко, бо майонезно-желатиновий соус швидко застигає.
- Поставити форму в холодильник на ніч.
- Перед подачею на стіл дістати з форми страву і порізати на шматочки.
Рекомендуємо також рецепт лінивого оселедця під шубою на яєчний половинках.
Якщо вам сподобався рецепт оселедця під шубою з желатином, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.