Пісний плов з грибами (шампіньйони). Рецепт в домашніх умовах

Вашій увазі пісний плов з грибами (шампіньйонами). Як правильно приготувати рис з печерицями? Пропонуємо рецепт приготування пісної страви в домашніх умовах з фото. Приготувати пісний, проте ситний плов можна і з сушеними грибами, і з овочами, відштовхуйтесь від власних вподобань.

Любителям грибів цей плов смакуватиме ще краще, ніж з м’ясом! Тож у піст та після його закінчення матимете улюблену рисово-грибну страву. Технологія приготування загалом мало відрізняється від класичного плову. Та все ж рецепт простіший та й часу вимагає менше.

Як приготувати пісний плов з шампіньйонами

В піст, теж можна вживати смачні і водночас ситні страви, при чому не відчуваючи тривалий час голоду, адже рис в поєднанні з грибами, містять вуглеводи та білки, тим самим, насичують організм не гірше м’ясних страв. Грибний плов можна урізноманітнити, додавши овочі, наприклад солодкий перець, зелений горошок, а для пікантності можна покласти гострий перець чилі.

Страва розрахована не лише для посту, а й на кожен день, для ситного обіду чи вечері. Подавати лише гарячим, посипавши зеленню петрушки та кропу. Калорійність рису з шампіньйонами невелика, тому сміливо готуйте, і не хвилюйтеся за фігуру.

Інгредієнти для грибного плову

Рекомендуємо також рецепт традиційного узбецького плову.

Як приготувати пісний плов з грибами в домашніх умовах

  • Гриби (шампіньйони) добре вимити, перебрати. Порізати навпіл або на чотири частини.
  • Рис ретельно промити до тих пір, поки вода не стане зовсім прозорою.
  • Цибулю порізати півкільцями, моркву соломкою.
  • У глибокій пательні або каструлі з товстим дном розігріти олію, покласти цибулю, підсмажити до прозорості. Додати моркву, смажити 5-10 хв. та додати порізані гриби і смажити на середньому вогні, періодично помішуючи, до повного випарування рідини.
  • Покласти в пательню промитий рис, посолити, додати спеції, увіткнути розрізані вздовж зубці часнику і залити гарячою водою так, щоб вона покривала поверхню рису на 1-2 пальці.
  • Накрити плов кришкою та тушувати на мінімальному вогні 20-30 хвилин. Перемішати, додати сушену або свіжу зелень, знову накрити кришкою і залишити на 10-15 хв., щоб плов «умлів».
  • Готовий плов розкласти у тарілки і подати до столу.
  • Порада від ЇСТИ: щоб плов приготувався швидше, промитий рис потрібно заздалегідь залити чистою холодною водою і дати постояти 30-60 хвилин.
Приготування пісного плову з печерицями
Приготування пісного плову з печерицями
Приготування пісного плову з печерицями
Приготування пісного плову з печерицями

Спробуйте ще приготувати плов з курятиною у мультиварці.

Плюс такої страви, що готується вона швидко, легко, та з доступних продуктів, які можна найти в себе на кухні(окрім грибів, звісно), хоча якщо їх висушити або заморозити заздалегідь, ви зможете готувати рисово-грибну страву на кожен день, не витрачаючи багато часу.

Дуже смачний плов виходить, якщо додати в нього куркуму, вона надає яскравого жовтого відтінку, і приємного смаку та аромату. Якщо гриби у вас маленькі, краще їх не розрізати, рисова страва виглядатиме апетитніше.

Вам посмакував рецепт пісного плову з грибами? Вважаєте, у страві були б доцільніші інші інгредієнти чи спеції? Напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора