Пісний фруктовий торт

Якщо розпочався піст і ви обмежуєте себе у їжі тваринного походження, рецепт чудового фруктового торта стане вам у нагоді. Приготуйте солодкий смаколик без яєць, масла та сметани і переконайтеся, що пісні солодощі теж можуть бути неперевершеними!

Ingredients

  • 2 склянки борошна

  • 2/3 склянки цукру

  • 1 склянка міцного чаю

  • 300 грамів кураги

  • 1 апельсин

  • половина банана

  • 2 столові ложки меду

  • 2 столові ложки олії

  • 1 чайна ложка соди

  • сіль.

Спробуйте ще приготувати пісний кучерявець з повидлом. 

Directions

  • Борошно просіяти, перемішати з содою і сіллю.
  • Банан почистити, порізати шматочками і за допомогою блендера перетворити на пюре.
  • До банана додати цукор, міцний чай, мед, олію і перемішати, додати борошно і за допомогою блендера довести все до однорідної консистенції.
  • Форму для випікання застелити пергаментом, змазати олією і вилити тісто для торта, поставити в духовку і пекти 40 хвилин при температурі 180 º.
  • Але залежно від форми час випікання може змінюватись, тому за допомогою зубочистки перевірте готовність коржа.
  • Курагу промити і залити водою, поставити на плиту, варити на середньому вогні до м’якості.
  • Натерти цедру з апельсина. Почистити, дістати м’якоть, відділити від білих плівочок.
  • За допомогою блендера подрібнити курагу, апельсин і цедру.
  • Корж розрізати по горизонталі на 2 частинки і перемазати начинкою з кураги і апельсина.
  • Перемазаний торт можна прикрасити волоськими горіхами або курагою. Смачного!

Рекомендуємо також три рецепти некалорійної випічки для тих, хто худне.

Якщо вам сподобався рецепт пісного фруктового торта, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора