Пісний кучерявець з повидлом та кокосовою стружкою
Чудовий, простий і невибагливий рецепт смачної випічки з повидлом та кокосовою стружкою. Кучерявці споконвіку пекли наші бабусі, рецептів їх безліч, у кожної родини – свій. Однак майже всі вони мають у своєму складі вершкове масло або маргарин. Ми ж спечемо пісний пляцок – на соняшниковій олії. Повірте, смак і консистенція цього коржика вас приємно здивують і потішать. Адже під час посту ще більше тягне на солоденьке.
Інгредієнти для кучерявця
2/3 склянки кокосової стружки
2/3 склянки варення
1/2 склянки цукру
2 скл. борошна
100 мл води
100 мл соняшникової олії
1 ч. ложка розпушувача для тіста
цукрова пудра для посипання
ванілін, сіль на кінчику ножа.
Спробуйте ще приготувати пісне помаранчеве печиво на томатному соку.
Як приготувати пісний кучерявець
- Змішати сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, цукор, ваніль, сіль та кокосову стружку. Влити олію, воду, ретельно вимішати, замісити руками м’яке тісто.
- Розділити на 2 рівні частини – 2/3 і 1/3, меншу покласти в морозильник на 30 хв.
- Більшу частину розкачати і викласти на квадратне чи прямокутне деко (приблизно 25х30 см). Викласти повидло, розрівняти.
- Дістати з морозилки другу частину тіста, рівномірно потерти на грубій тертці на шар повидла.
- Розігріти духовку до 180 градусів. Поставити пиріг і запікати 20-25 хв. Не перетримайте, інакше корж вийде дуже твердим.
- Дістати з духовки, охолодити, порізати і подавати до чаю чи кави.
- Порада від ЇСТИ: якщо повидло чи варення рідкувате, додайте до нього 1 ч. ложку крохмалю і вимішайте, а тоді намастіть на тісто – при випіканні воно загустіє і не потече.
Рекомендуємо також рецепт пісного кексу з вишнями.
Вам сподобався рецепт пісного кучерявця з повидлом та кокосовою стружкою? Ваша бабуся пече подібний, але додає якийсь секретний компонент, що робить цей пиріжок шедевром? Папишіть про це у коментарях.