Козячий сир ніжний
Ніжна кремоподібна консистенція цього сиру не залишить вас байдужими. Для його приготування, крім козячого молока, знадобиться трішки коров’ячого сиру і сметани (краще домашні, але згодяться і магазинні).
Ingredients
2 л козячого молока
2 ст. ложки сметани
2 ст. ложки сиру
1 ч. ложка солі
1 ст. ложка оцту.
Спробуйте також приготувати твердий козячий сир із зеленню.
Directions
- В каструлю вилити молоко і нагрійте його 40-50 градусів.
- Додати розтертий з двома ложками молока сир.
- Посолити і довести усю масу до кипіння.
- У слабо кипляче молоко влити сметану.
- Постійно помішуючи, стежити, коли молоко почне перетворюватися на згусток. Якщо хвилин через 10-15 згусток не з’явився, додати оцет.
- Сирний згусток відкинути на сито, застелене марлею. Зверху покласти вантаж.
- Коли сироватка перестане виділятися, дістати сир із марлі і можна куштувати. Зберігати в холодильнику. Через годину ніжний м’який козячий сир готовий до вживання.
Рекомендуємо також рецепт ніжного плавленого сиру в домашніх умовах.