Козячий сир ніжний

Ніжна кремоподібна консистенція цього сиру не залишить вас байдужими. Для його приготування, крім козячого молока, знадобиться трішки коров’ячого сиру і сметани (краще домашні, але згодяться і магазинні).

Ingredients

Спробуйте також приготувати твердий козячий сир із зеленню.

Directions

  • В каструлю вилити молоко і нагрійте його 40-50 градусів.
  • Додати розтертий з двома ложками молока сир.
  • Посолити і довести усю масу до кипіння.
  • У слабо кипляче молоко влити сметану.
  • Постійно помішуючи, стежити, коли молоко почне перетворюватися на згусток. Якщо хвилин через 10-15 згусток не з’явився, додати оцет.
  • Сирний згусток відкинути на сито, застелене марлею. Зверху покласти вантаж.
  • Коли сироватка перестане виділятися, дістати сир із марлі і можна куштувати. Зберігати в холодильнику. Через годину ніжний м’який козячий сир готовий до вживання.

Рекомендуємо також рецепт ніжного плавленого сиру в домашніх умовах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора