Хліб з цукатами і родзинками в хлібопічці

Маєте на кухні хлібопічку і хочете урізноманітнити приготування хліба? Тоді рекомендуємо вам рецепт, як приготувати хліб з родзинками і цукатами в хлібопічці. Смачний, корисний, свіженький, із хрусткою скоринкою. Гарантуємо – сподобається усім!

Інгредієнти для хліба

  • 500 грамів борошна вищого ґатунку

  • 270 мілілітрів молока

  • 50 грамів родзинок

  • 50 грамів цукатів

  • 30 грамів вершкового масла

  • 15 грамів ванільного цукру

  • 2 курячих яйця

  • 3 столові ложки цукру

  • 2 чайні ложки сухих дріжджів

  • 1 чайна ложка солі

Рекомендуємо ще приготувати завиванець з маком у хлібопічці.

Як приготувати хліб у хлібопічці

  • Спочатку потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти, тому що в хлібопічку їх завантажувати треба відразу. Для цього відміряти або зважити всі компоненти, які вказані в рецепті.
  • Родзинки замочити на 10 хвилин у теплій воді, а потім просушити, виклавши їх на серветку чи рушничок.
  • Яйця можна відразу додавати в хлібопічку, але краще їх попередньо збити з цукром. Тоді на дні чаші не осядуть часточки цукру, які часто залишаються під лопаткою для вимішування тіста.
  • Вершкове масло розтопити та охолодити.
  • Всі інгредієнти помістити в ємність хлібопічки. У деяких моделях спершу потрібно сухі інгредієнти покласти в хлібопічку, потім влити рідину. А буває навпаки, все залежить від виробника та моделі вашої чудо-печі.
  • Родзинки і цукати помістити в спеціальний дозатор (диспенсер), якщо така додаткова функція в хлібопічці передбачена. Або ж додати їх після звукового сигналу.
  • Можна додати ще й горіхи, гарбузове чи соняшникове насіння.
  • Закрити кришку, обрати основну програму та вибрати рівень підсмажування скоринки.
  • Готовий хліб дістати з хлібопічки і охолодити на решітці.
  • Різати та дегустувати можна не раніше як через півгодини після випікання, інакше хліб погано різатиметься на скибки і буде глевким.

Спробуйте ще рецепт бездріжджового хліба на заквасці.

Сподобався рецепт – діляться ним з друзями в соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора