Грибний жульєн у кабачках
А чи знали ви, що зі звичайнісіньких кабачків, яких у сезон можна купити цілу торбу за копійки, виходить вишукана страва, гідна посісти чільне місце на святковому столі? У рецепті – тільки прості й доступні складники, і саме приготування не забере багато часу. Головне ж тут – мати натхнення.
Ingredients
3-4 молоді, не надто тоненькі кабачки
300 г печериць
1 велика цибулина
2 зубки часнику
2 ст. ложки пшеничного борошна
200 мл вершків або сметани
100 г твердого сиру
олія та вершкове масло для обсмажування
сіль, перець, свіжий кріп до смаку.
Спробуйте ще приготувати грибний жульєн у картоплині.
Directions
- Підготувати кабачкові «кокотниці». Для цього кабачки порізати поперек на скибочки завтовшки 3 см і маленькою ложечкою із загостреними краями (найкраще кавовою) вибрати серединку, залишаючи дно і тоненькі стінки.
- Викласти «кокотниці» на змащене деко, посолити, поперчити і поставити у розігріту духовку на 20-25 хв.
- Тим часом приготувати начинку. Цибулю порізати дрібно і підсмажити на пательні у невеликій кількості олії.
- Коли трішки пом’якшає, додати дрібно посічені печериці, посолити, поперчити, смажити доти, доки не випарується рідина з пательні. Затим покласти трішки (1 ст. ложку) вершкового масла та всипати борошно.
- Перемішати, щоб розподілилося рівномірно. В цю масу тоненькою цівкою влити вершки (сметану) і, постійно помішуючи, довести начинку до загустіння.
- Покласти посічену зелень та подрібнений часник і вимкнути вогонь.
- Підготовленою та трішки охолодженою начинкою наповнити припечені кабачкові «кокотниці». Зверху кожну посипати твердим сиром, потертим на грубій тертці.
- Поставити грибний жульєн у кабачках назад у духовку і запікати доти, доки не розплавиться сир.
- Дістати готову страву, викласти на велику тацю, прикрасити зеленню.
Рекомендуємо також рецепт кабачкової піци.
Вам сподобався рецепт класичної страви в оригінальному виконанні? Посмакував грибний жульєн у кабачкових посудинках? Будь ласка, висловіть свої думки та поради у коментарях.