Грибний жульєн у кабачках

А чи знали ви, що зі звичайнісіньких кабачків, яких у сезон можна купити цілу торбу за копійки, виходить вишукана страва, гідна посісти чільне місце на святковому столі? У рецепті – тільки прості й доступні складники, і саме приготування не забере багато часу. Головне ж тут – мати натхнення.

Ingredients

Спробуйте ще приготувати грибний жульєн у картоплині.

Directions

  • Підготувати кабачкові «кокотниці». Для цього кабачки порізати поперек на скибочки завтовшки 3 см і маленькою ложечкою із загостреними краями (найкраще кавовою) вибрати серединку, залишаючи дно і тоненькі стінки.
  • Викласти «кокотниці» на змащене деко, посолити, поперчити і поставити у розігріту духовку на 20-25 хв.
  • Тим часом приготувати начинку. Цибулю порізати дрібно і підсмажити на пательні у невеликій кількості олії.
  • Коли трішки пом’якшає, додати дрібно посічені печериці, посолити, поперчити, смажити доти, доки не випарується рідина з пательні. Затим покласти трішки (1 ст. ложку) вершкового масла та всипати борошно.
  • Перемішати, щоб розподілилося рівномірно. В цю масу тоненькою цівкою влити вершки (сметану) і, постійно помішуючи, довести начинку до загустіння.
  • Покласти посічену зелень та подрібнений часник і вимкнути вогонь.
  • Підготовленою та трішки охолодженою начинкою наповнити припечені кабачкові «кокотниці». Зверху кожну посипати твердим сиром, потертим на грубій тертці.
  • Поставити грибний жульєн у кабачках назад у духовку і запікати доти, доки не розплавиться сир.
  • Дістати готову страву, викласти на велику тацю, прикрасити зеленню.

Рекомендуємо також рецепт кабачкової піци.

Вам сподобався рецепт класичної страви в оригінальному виконанні? Посмакував грибний жульєн у кабачкових посудинках? Будь ласка, висловіть свої думки та поради у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора