Грибний паштет у мультиварці

Рецепт легкого грибного паштету, який можна намастити на скибку хліба і отримати чудовий сніданок або офісний перекус. Загалом такий паштет можна приготувати і на плиті, але в мультиварці зробити це швидше і простіше. Якщо ви в цей період постите, смажити інгредієнти слід на олії, але з маслом паштет виходить більш ароматним. Тож неодмінно випробуйте обидва варіанти.
Інгредієнти для паштету з грибів
600 г печериць
3 морквини
4 цибулини
3-4 зубці часнику
соняшникова олія для смаження
сіль, перець, свіжа або сушена зелень на смак.
Рекомендуємо також приготувати квасолево-кунжутний паштет.
Як приготувати грибний паштет у мультиварці
- У мультикаструлю налити трохи олії, покласти натерту на грубій тертці моркву і цибулю, порізану кубиками. Обрати режим «смаження» або «випічка», час 30 хвилин, закрити кришку. Час від часу відкривати, помішувати, щоб овочі підсмажувались рівномірно.
- Через 10 хвилин додати почищені та порізані печериці, продовжувати смаження, не закриваючи кришки, поки не випарується уся рідина з грибів.
- Посолити, поперчити, додати подрібнений часник, перемішати, закрити кришку і залишити в режимі «підігрів» на 10-15 хв.
- Коли маса трішки охолоне, змолоти її в блендері або пропустити через м’ясорубку.
- Поставити грибний паштет у холодильник для повного охолодження.
- Можна подавати до гарніру або як намазку на хліб чи крекери. Прикрасити свіжою зеленню та тоненькими шматочками сирих печериць.
- Порада від ЇСТИ: для непісного паштету використайте замість олії масло – паштет набуде приємного вершкового смаку. Щоб паштет мав приємний світлий колір, використовуйте тільки молоді пружні гриби. Переспілі шапочки печериць при термічній обробці даватимуть страві темно-сірий відтінок.
Спробуйте ще рецепт яєчно-грбного паштету з волоськими горіхами.
Вам сподобався рецепт паштету із печериць? Готуєте в піст подібну страву, але з іншими інгредієнтами, будь ласка, напишіть про це в коментарях.