Горбуша малосольна
Рецепт для гурманів, які знають толк в рибних стравах. Щоб приготувати цей делікатес, не потрібно ні уміння, ні досвіду. Головне – впевнено тримати в руках ніж, щоб підготувати тушку. Засолена за цим рецептом рибка має дуже ніжний смак і зберігає характерний для лососевих червоний колір. Приготуйте – не пошкодуєте!
Рекомендуємо також приготувати оселедець, маринований по-домашньому.
Directions
- Горбушу розрізати вздовж хребта, видалити всі кістки, зняти шкірку, помити і промокнути серветками.
- Змішати одну частину солі і 1/3 частини цукру.
- На дно посуди, в якій буде солитися риба, насипати суміш солі і цукру.
- Покласти одну половину філе горбуші, присипати її сіллю з цукром і полити олією. Так само зробити з другою половинкою.
- Закрити посудину форму кришкою і залишити рибу на 2-3 години.
- Якщо полюбляєте більш солону рибку, можна збільшити час до 6-8 годин.
- Промити горбушу під проточною водою, щоб видалити надлишок солі, промокнути серветкою, порізати і подавати до столу.
Рекомендуємо також рецепт скумбрії, соленої в домашніх умовах.
Вважаєте себе рибним гурманом і вам сподобався рецепт малосольної горбуші? Будь ласка, напишіть про свої враження від страви в коментарях.