Гарбузові кекси

Восени необхідно бодай раз випробувати цей рецепт. Мафіни з гарбуза виходять ароматними та яскраво-помаранчевими як осіннє листя. З кружкою ароматного трав’яного чаю в одній руці і з гарбузовим кексиком у іншим вмить зникають усі симптоми осінньої хандри.


Інгредієнти для мафінів з гарбузом

400 г гарбуза

1 скл. цукру

4 яйця

2 ч. ложки розпушувача

300 г борошна

2 ст. ложки подрібнених волоських горіхів

150 мл олії

щіпка солі

цедра з 1/2 лимона

ванілін, кориця на смак.

Для поливки:

2 ст.л. цукрової пудри

сік і цедра з 1/2 лимона

200 г сметани.

Приготуйте також сирні кексики.

Як приготувати гарбузові кексики

Гарбуз натерти на дрібній тертці (як на деруни) або змолоти в блендері до консистенції пюре.

Яйця збити з цукром в пишну піну. Додати гарбузове пюре сіль, олію, борошно з розпушувачем, подрібнені горіхи, цедру, корицю, ванілін.

Все просто обережно вимішати, але не збивати.

Формочки для кекса змастити вершковим маслом або маргарином.

Ложкою викладати тісто в форми не більш як на 2/3 об’єму.

Духовку розігріти до 180 градусів. Випікати близько 20 хв., до зарум’янення.

Приготувати поливку: усі інгредієнти добре змішати віничком або змолоти в блендері.

Дістати з духовки кекси, ще гарячими щедро змастити поливкою.

За цим же рецептом можна приготувати один кекс у великій формі. Але варто враховувати, що час випікання збільшується приблизно вдвічі.

 

Рекомендуємо також рецепт вівсяно-чорничних кексів.

 

Сподобався рецепт гарбузових кексиків – поширте його в соціальних мережах. Нехай смакує й вашим друзям.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest2Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone