Баклажанна ікра-гриль з грибами
![](/wp-content/uploads/2019/11/baklazhanna-ikra-gril.jpg)
Все начебто дуже просто і майже класично – ікра «заморська», баклажанна. Але є один нюанс, який робить її особливою: овочі для цієї страви не обсмажуються, а запікаються. Тож за цим рецептом баклажанна ікра не плаває у великій кількості олії, а має консистенцію паштету.
Інгредієнти для баклажанної ікри
Рекомендуємо також рецепт маринованих баклажанів зі смаком грибів
Як приготувати баклажанну ікру-гриль
- Баклажани розрізати вздовж навпіл, щедро посолити і залишити на 1 годину, щоб пустили сік.
- Виділений сік злити, баклажани витерти серветкою, покласти на деко зрізом догори.
- Помідори розрізати на дві частини, покласти біля баклажанів.
- Болгарські перці класти на деко цілими.
- Печериці помити і покласти поряд шапочками донизу.
- Запекти усі овочі і духовці при невисокій температурі до готовності.
- Цибулю порізати півкільцями, часник подрібнити ножем. Усе підсмажити на пательні в невеликій кількості олії.
- Туди ж додати спечені та порізані на шматочки овочі, додати 1 ч. ложку цукру, посолити, поперчити.
- Перші 5 хвилин смажити, а потім тушкувати на мінімальному вогні 15 хв.
- Зняти з вогню. Коли маса схолоне, змолоти все у блендері або прокрутити через м’ясорубку.
- Баклажанна ікра з печерицями найкраще смакує охолодженою.
- Страву за цим рецептом можна консервувати: розкласти ікру в 0,5-літрові банки і стерилізувати не менше 20 хв., після чого закупорити.
Радимо ще приготувати гостру баклажанну закуску.
Якщо вам сподобався рецепт баклажанної ікри-гриль з печерицями, прокоментуйте його на сайті та поширте у соціальних мережах.