14.09.2015

Запіканка з макаронів та ковбаси

Хто сказав, що макарони – це буденно і просто? А спробуйте цей рецепт. Ви переконаєтеся, що з макаронів можна приготувати страви, які мають неперевершений смак і вигляд. Хоча, на перший погляд, складники тут – звичайні й нічого особливого не обіцяють.

Інгредієнти для макаронної запіканки

  • 200 грамів сирих макаронів

  • 200 грамів копченої ковбаси

  • 100 грамів твердого сиру

  • 1 склянка молока

  • 1 склянка води

  • сіль

  • чорний мелений перець

  • вершкове масло (для змащення форми)

Можна також приготувати макарони, запечені з помідорами.

Як приготувати запіканку з макаронів

  • Узяти глибоку форму для запікання і змастити її вершковим маслом. Потрібна саме глибока форма, адже макарони у ній кипітимуть, і потрібно, щоб рідина не виливалася.
  • На дно викласти сирі макарони, порізану ковбасу і поперчити.
  • Молоко розвести зі склянкою води і посолити. Залити макарони з ковбасою.
  • Зверху посипати тертим сиром. Форму зверху закрити фольгою.
  • Поставити у духовку, розігріту до 180-200 градусів. Випікати півгодини. Тоді фольгу зняти і потримати у духовці ще 15 хвилин, щоб верх запіканки підрум’янився.

Радимо також рецепт підливи до макаронів із м’яса та овочів.

Нам цікава ваша думка про рецепт запіканки з макаронів – хочемо почути її у коментарях нижче.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.