Їжа із собою: 14 рецептів страв, які можна приготувати в банці

Страви в баночках набирають великої популярності. Погодьтеся, це дуже зручно, адже туди можна покласти і взяти із собою будь-що – від салату до десерту, а потім поласувати на роботі чи під час поїздки. Чудові, корисні страви можна подавати по-новому навіть своїм гостям. Пропонуємо вам 14 корисних рецептів страв, які можна приготувати в баночках.


1. Салат «Капрезе» в банці

Інгредієнти: по 2 склянки зелені базиліку і руколи, по 1 склянці сиру моцарелла і помідорів черрі, 2 столові ложки оливкової олії, 1 чайна ложка бальзамічного оцту, мелений чорний перець, сіль.

Рецепт. Підготувати баночки 250-300 мілілітрів, змазати оливковою олією. Зелень і помідори помити, просушити паперовим рушничком. На дно баночки викласти шар руколи, шар базиліку, порізані помідори і поверх помідорів – шматочки або кульки сиру моцарелла та відправити в холодильник на 10 хвилин. Оливкову олію перемішати з оцтом, сіллю і меленим чорним перцем і заправити салат перед вживанням.

салат капрезе

Рецепт курятини, запеченої в банці 

2. Салат із тунцем у баночці

Інгредієнти: 1 консервна банка тунця, 100 грамів сиру фета, половина баночки маслин без кісточок, по 2 огірки і помідори, 4 столові ложки натурального йогурту, декілька гілочок кропу, мелений чорний перець, сіль.

Рецепт. Огірки помити і порізати кубиками чи брусочками. Помідори промити, порізати кубиками, видаливши насіння, щоб не було зайвої вологи. Сир порізати кубиками. На дно баночки спершу викласти тунець, потім огірки, помідори, маслини і зверху подрібнений кріп. Все це заправити натуральним йогуртом.

3. Вівсянка в банці з бананом і чорницею

Інгредієнти: півсклянки натурального йогурту і стільки ж вівсяних пластівців, 2 банани, 1/4 склянки чорниць, цедра одного лимона.

Рецепт. В баночку висипати вівсяні пластівці, залити натуральним йогуртом і ретельно перемішати. Банани порізати маленькими шматочками і трішки розім’яти виделкою, додати їх, чорницю і натерту цедру лимона до вівсянки, добре перемішати. Помістити баночку з вівсянкою в холодильник на ніч. Перед подачею прикрасити ягодами чорниці.

вівсянка з чорницею

Рецепт лінивої вівсянки в банці за одну хвилину 

4. Вівсянка в банці з морквою 

Інгредієнти: півсклянки вівсяних пластівців, півсклянки молока, 2 невеликі морквини, 2 столові ложки подрібнених волоських горіхів, по 1 столовій ложці кленового сиропу і родзинок, дрібка кориці.

Рецепт. У баночку висипати вівсяні пластівці і залити молоком, ретельно перемішати. Моркву помити, почистити, натерти на тертці і додати в баночку, перемішати, додати родзинки, волоські горіхи, кленовий сироп, корицю і все перемішати. Баночку відправити в холодильник на ніч.

5. Лазанья в банці

Інгредієнти: по 250 грамів фаршу і печериць, півсклянки молока, 1 цибулина, 1 столова ложка борошна, лаваш і твердий сир за смаком.

Рецепт. Фарш поперчити, посолити і ретельно перемішати. Цибулю і печериці почистити, порізати і підсмажити на сковорідці. Борошно перемішати з молоком, поперчити, посолити і довести до кипіння, зняти з плити і залишити щоб соус загустів. Підготувати баночки і змазати їх олією. Викладати шарами, спершу лаваш, потім фарш, знову лаваш і смажені гриби з цибулею, лаваш. Якщо дозволяє баночка, то шари можна повторювати. Залити все готовим соусом і посипати все натертим твердим сиром. Помістити баночки в духовку і випікати близько 30 хвилин при температурі 180º.

Лазанья

Рецепт курячого шашлику в банці 

6. Куряче філе з болгарським перцем

Інгредієнти: 100 грамів шпинату, 1/4 склянки апельсинового соку, 2 болгарські перчини, 1 цибулина, 1 куряче філе, 2 склянки дрібних макаронів, по 2 столові ложки натурального йогурту і оливкової олії, 1 чайна ложка бальзамічного оцту, половина чайної ложки апельсинової цедри, мелений чорний перець, сіль.

Рецепт. Куряче філе відварити до готовності у підсоленій воді, охолодити і дрібно порізати. Макарони відварити до готовності, охолодити. Болгарський перець помити, почистити і порізати невеликими кубиками, підсмажити на сковорідці до м’якості. Апельсиновий сік, натуральний йогурт, оцет, цедру апельсина, мелений чорний перець і сіль ретельно перемішати. Підготувати 4 баночки, змазати олією і викласти інгредієнти шарами. Спершу влити приготовану заправку, наступний шар – болгарський перець, дрібно порізана цибуля, варені макарони, потім порізане куряче філе, а поверх – промите листя шпинату.

7. Пудинг із шоколадним печивом у баночці

Інгредієнти: 1 склянка вершків, 350 грамів сиру маскарпоне, 20 штук шоколадного печива, 1/2 склянки шоколадної пасти, 3 столові ложки цукру.

Рецепт. За допомогою міксера збити сир маскарпоне разом з цукром, зменшити швидкість і додати вершки, збивати ще 2 хвилини, додати шоколадну пасту і збивати 1 хвилину, потім охолодити. Шоколадне печиво розламати на шматочки. В баночку викласти шарами спершу шоколадне печиво а потім крем і так чергувати поки баночка не заповниться до країв.

Пудинг з шоколадним печивом

Рецепт ніжного сирного пудингу в мікрохвильовці 

8. Млинці з чорницею в банці

Інгредієнти: 1 склянка борошна, 200 мілілітрів молока, 200 грамів чорниці, по 2 чайні ложки цукру і вершкового масла, 1 чайна ложка розпушувача для тіста, волоські горіхи за смаком.

Рецепт. Борошно, молоко, розтоплене вершкове масло, розпушувач для тіста і цукор ретельно перемішати до однорідності. Чорницю промити і просушити паперовим рушничком, розділити на 4 баночки. Ягоди залити тістом, але не більш як наполовину баночки, щоб тісто мало куди підрости. Випікати в мікрохвильовці протягом хвилини при максимальній напрузі. Присипати подрібненими волоськими горіхами.

9. Малиновий чізкейк у банці

Інгредієнти: 1 склянка бісквітного печива, 1 склянка вершків, по 350 грамів сиру маскарпоне і малини, 100 грамів малинового варення, 3 столові ложки цукру, 1 столова ложка лимонного соку.

Рецепт. За допомогою міксера збити на високій швидкості сир маскарпоне з цукром, додати вершки і зменшити швидкість. Додати лимонний сік і збивати ще 2 хвилини на високій швидкості. Печиво розтерти до крихт і розподілити по баночках. На печиво викласти сирний крем, потім ягоди, знову крем, малинове варення і так по черзі, поки баночка не заповниться. Відправити в холодильник на 2-2,5 години.

Малиновий чіз-кейк

Рецепт скумбрії, запеченої в банці

10. Скумбрія з цибулею в банці

Інгредієнти: 1 кілограм скумбрії, 3 столові ложки олії, по 2 цибулини і морквини, мелений чорний перець, сіль.

Рецепт. Скумбрію розморозити, почистити, промити і порізати на шматочки, викласти шматочки в баночку, поперчити і посолити. Цибулю і моркву почистити, промити, дрібно порізати і підсмажити на сковорідці, викласти в баночку до риби. Закрити фольгою баночки і помістити на водяну баню, готувати близько години.

11. Гарбузовий пиріг у баночці

Інгредієнти: 200 грамів гарбуза, склянка борошна, півсклянки цукрової пудри, 3 курячі яйця, лимон, дрібка розпушувача для тіста.

Рецепт. Яйця збити, додати борошно і ретельно перемішати щоб не було грудочок. На грубій тертці натерти гарбуз і додати в тісто, перемішати та додати цукрову пудру з розпушувачем, цедру і сік лимона, знову добре перемішати. Підготувати баночки, вилити гарбузову суміш і розмістити в холодну духовку випікатись 20 хвилин.

гарбузовий пиріг

Рецепт гарбузово-сирної запіканки

12. Яєчня з сиром у банці

Інгредієнти: 10 курячих яєць, пучок спаржі, маленька цибулина, 3/4 натертого твердого сиру, 2 чайні ложки оливкової олії, чорний мелений перець, сіль.

Рецепт. Цибулю почистити і порізати півкільцями, спаржу також промити і порізати шматочками. На сковорідці розігріти оливкову олію і обсмажити цибулю до золотистого кольору, потім додати спаржу та просмажити ще 5 хвилин, постійно помішуючи, зняти з вогню, поперчити і посолити, перемішати та залишити, щоб охолонуло. Яйця добре збити до однорідної суміші. Змазати баночки олією і викласти цибулю зі спаржею в баночки, залити збитими яйцями і посипати натертим твердим сиром і все перемішати. Поставити баночку в духовку і випікати при температурі 180º близько 25 хвилин.

13. Тірамісу в баночці

Інгредієнти: 800 мілілітрів кави еспрессо, 20 мілілітрів лікеру, 1 склянка вершків, 400 грамів сиру маскарпоне, 100 грамів цукру, 4 курячі яйця, 2 столові ложки какао-порошку, бісквітне печиво.

Рецепт. Яєчні жовтки збити з цукром в пишну масу, додати сир маскарпоне і перемішати. Вершки збити з лікером і поступово додати збиті жовтки з маскарпоне. Печиво вмочати в каву і викласти на дно і по краях баночки, зверху викласти готовий крем. Поставити в холодильник на 2-3 години, а перед подачею посипати тірамісу какао-порошком.

тірамісу в банці

Рецепт лінивого тірамісу

14. Омлет-суфле в банці

Інгредієнти: 1/4 склянки молока, 2 курячі яйця, петрушка і кріп, сіль.

Рецепт. Яйця з молоком збити за допомогою блендера, додати сіль і перемішати. Баночку змазати олією, налити збите яйце. В каструлю налити холодної води, поставити в неї баночку з яйцем. Води має бути на рівні з омлетом в банці. Каструлю розмістити на плиті, довести вод до кипіння і після цього варити омлет ще близько 20 хвилин. Зелень подрібнити і посипати перед подачею.

омлет-суфле

Рецепт омлету вареного у торбинці 

Якщо вам сподобалися оригінальні рецепти страв, які можна приготувати в боночках і взяти їх із собою, будь ласка, коментуйте та діліться цікавою інформацією з друзями в соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone
  • Irena S

    про вівсянку – таким чином приготується навіть геркулес?