Їжа із собою: 14 рецептів страв, які можна приготувати в банці

Страви в баночках набирають великої популярності. Погодьтеся, це дуже зручно, адже туди можна покласти і взяти із собою будь-що – від салату до десерту, а потім поласувати на роботі чи під час поїздки. Чудові, корисні страви можна подавати по-новому навіть своїм гостям. Пропонуємо вам 14 корисних рецептів страв, які можна приготувати в баночках.


1. Салат «Капрезе» в банці

Ingredients

  • по 2 склянки зелені базиліку і руколи

  • по 1 склянці сиру моцарелла і помідорів черрі

  • 2 столові ложки оливкової олії,

  • 1 чайна ложка бальзамічного оцту

  • мелений чорний перець, сіль

Directions

  • Підготувати баночки 250-300 мілілітрів, змазати оливковою олією.
  • Зелень і помідори помити, просушити паперовим рушничком.
  • На дно баночки викласти шар руколи, шар базиліку, порізані помідори і поверх помідорів – шматочки або кульки сиру моцарелла та відправити в холодильник на 10 хвилин.
  • Оливкову олію перемішати з оцтом, сіллю і меленим чорним перцем і заправити салат перед вживанням.
салат капрезе

Рецепт курятини, запеченої в банці 

2. Салат із тунцем у баночці

Ingredients

  • 1 консервна банка тунця

  • 100 грамів сиру фета

  • половина баночки маслин без кісточок

  • по 2 огірки і помідори

  • 4 столові ложки натурального йогурту

  • декілька гілочок кропу

  • мелений чорний перець, сіль

Directions

  • Огірки помити і порізати кубиками чи брусочками. Помідори промити, порізати кубиками, видаливши насіння, щоб не було зайвої вологи.
  • Сир порізати кубиками.
  • На дно баночки спершу викласти тунець, потім огірки, помідори, маслини і зверху подрібнений кріп. Все це заправити натуральним йогуртом.

3. Вівсянка в банці з бананом і чорницею

Ingredients

  • пів склянки натурального йогурту

  • пів склянки стільки ж вівсяних пластівців

  • 2 банани

  • 1/4 склянки чорниць

  • цедра одного лимона

Directions

  • В баночку висипати вівсяні пластівці, залити натуральним йогуртом і ретельно перемішати.
  • Банани порізати маленькими шматочками і трішки розім’яти виделкою, додати їх, чорницю і натерту цедру лимона до вівсянки, добре перемішати.
  • Помістити баночку з вівсянкою в холодильник на ніч. Перед подачею прикрасити ягодами чорниці.
вівсянка з чорницею

Рецепт лінивої вівсянки в банці за одну хвилину 

4. Вівсянка в банці з морквою 

Ingredients

  • пів склянки вівсяних пластівців

  • пів склянки молока

  • 2 невеликі морквини

  • 2 столові ложки подрібнених волоських горіхів

  • по 1 столовій ложці кленового сиропу

  • родзинок

  • дрібка кориці

Directions

  • У баночку висипати вівсяні пластівці і залити молоком, ретельно перемішати.
  • Моркву помити, почистити, натерти на тертці і додати в баночку, перемішати, додати родзинки, волоські горіхи, кленовий сироп, корицю і все перемішати.
  • Баночку відправити в холодильник на ніч.

5. Лазанья в банці

Ingredients

  • 250 грамів фаршу

  • 250 грамів печериць

  • пів склянки молока

  • 1 цибулина

  • 1 столова ложка борошна

  • лаваш

  • твердий сир за смаком

Directions

  • Фарш поперчити, посолити і ретельно перемішати. Цибулю і печериці почистити, порізати і підсмажити на сковорідці. Борошно перемішати з молоком, поперчити, посолити і довести до кипіння, зняти з плити і залишити щоб соус загустів.
  • Підготувати баночки і змазати їх олією.
  • Викладати шарами, спершу лаваш, потім фарш, знову лаваш і смажені гриби з цибулею, лаваш. Якщо дозволяє баночка, то шари можна повторювати.
  • Залити все готовим соусом і посипати все натертим твердим сиром. Помістити баночки в духовку і випікати близько 30 хвилин при температурі 180º.
Лазанья

Рецепт курячого шашлику в банці 

6. Куряче філе з болгарським перцем

Ingredients

  • 100 грамів шпинату

  • 1/4 склянки апельсинового соку

  • 2 болгарські перчини

  • 1 цибулина

  • 1 куряче філе

  • 2 склянки дрібних макаронів

  • 2 столові ложки натурального йогурту

  • оливкової олії

  • 1 чайна ложка бальзамічного оцту

  • половина чайної ложки апельсинової цедри

  • мелений чорний перець, сіль

Directions

  • Куряче філе відварити до готовності у підсоленій воді, охолодити і дрібно порізати. Макарони відварити до готовності, охолодити.
  • Болгарський перець помити, почистити і порізати невеликими кубиками, підсмажити на сковорідці до м’якості.
  • Апельсиновий сік, натуральний йогурт, оцет, цедру апельсина, мелений чорний перець і сіль ретельно перемішати.
  • Підготувати 4 баночки, змазати олією і викласти інгредієнти шарами.
  • Спершу влити приготовану заправку, наступний шар – болгарський перець, дрібно порізана цибуля, варені макарони, потім порізане куряче філе, а поверх – промите листя шпинату.

7. Пудинг із шоколадним печивом у баночці

Ingredients

  • 1 склянка вершків

  • 350 грамів сиру маскарпоне

  • 20 штук шоколадного печива

  • 1/2 склянки шоколадної пасти

  • 3 столові ложки цукру

Directions

  • За допомогою міксера збити сир маскарпоне разом з цукром, зменшити швидкість і додати вершки, збивати ще 2 хвилини, додати шоколадну пасту і збивати 1 хвилину, потім охолодити.
  • Шоколадне печиво розламати на шматочки.
  • В баночку викласти шарами спершу шоколадне печиво а потім крем і так чергувати поки баночка не заповниться до країв.
Пудинг з шоколадним печивом

Рецепт ніжного сирного пудингу в мікрохвильовці 

8. Млинці з чорницею в банці

Ingredients

  • 1 склянка борошна

  • 200 мілілітрів молока

  • 200 грамів чорниці

  • по 2 чайні ложки цукру і вершкового масла

  • 1 чайна ложка розпушувача для тіста

  • волоські горіхи за смаком

Directions

  • Борошно, молоко, розтоплене вершкове масло, розпушувач для тіста і цукор ретельно перемішати до однорідності.
  • Чорницю промити і просушити паперовим рушничком, розділити на 4 баночки. Ягоди залити тістом, але не більш як наполовину баночки, щоб тісто мало куди підрости.
  • Випікати в мікрохвильовці протягом хвилини при максимальній напрузі. Присипати подрібненими волоськими горіхами.

9. Малиновий чізкейк у банці

Ingredients

  • 1 склянка бісквітного печива

  • 1 склянка вершків

  • по 350 грамів сиру маскарпоне і малини

  • 100 грамів малинового варення

  • 3 столові ложки цукру

  • 1 столова ложка лимонного соку

Directions

  • За допомогою міксера збити на високій швидкості сир маскарпоне з цукром, додати вершки і зменшити швидкість. Додати лимонний сік і збивати ще 2 хвилини на високій швидкості.
  • Печиво розтерти до крихт і розподілити по баночках.
  • На печиво викласти сирний крем, потім ягоди, знову крем, малинове варення і так по черзі, поки баночка не заповниться.
  • Відправити в холодильник на 2-2,5 години.
Малиновий чіз-кейк

Рецепт скумбрії, запеченої в банці

10. Скумбрія з цибулею в банці

Ingredients

  • 1 кілограм скумбрії

  • 3 столові ложки олії

  • по 2 цибулини і морквини

  • мелений чорний перець, сіль

Directions

  • Скумбрію розморозити, почистити, промити і порізати на шматочки, викласти шматочки в баночку, поперчити і посолити.
  • Цибулю і моркву почистити, промити, дрібно порізати і підсмажити на сковорідці, викласти в баночку до риби.
  • Закрити фольгою баночки і помістити на водяну баню, готувати близько години.

11. Гарбузовий пиріг у баночці

Ingredients

  • 200 грамів гарбуза

  • склянка борошна

  • півсклянки цукрової пудри

  • 3 курячі яйця

  • лимон

  • дрібка розпушувача для тіста

Directions

  • Яйця збити, додати борошно і ретельно перемішати щоб не було грудочок.
  • На грубій тертці натерти гарбуз і додати в тісто, перемішати та додати цукрову пудру з розпушувачем, цедру і сік лимона, знову добре перемішати.
  • Підготувати баночки, вилити гарбузову суміш і розмістити в холодну духовку випікатись 20 хвилин.
гарбузовий пиріг

Рецепт гарбузово-сирної запіканки

12. Яєчня з сиром у банці

Ingredients

  • 10 курячих яєць

  • пучок спаржі

  • маленька цибулина

  • 3/4 натертого твердого сиру

  • 2 чайні ложки оливкової олії

  • чорний мелений перець, сіль

Directions

  • Цибулю почистити і порізати півкільцями, спаржу також промити і порізати шматочками.
  • На сковорідці розігріти оливкову олію і обсмажити цибулю до золотистого кольору, потім додати спаржу та просмажити ще 5 хвилин, постійно помішуючи, зняти з вогню, поперчити і посолити, перемішати та залишити, щоб охолонуло.
  • Яйця добре збити до однорідної суміші.
  • Змазати баночки олією і викласти цибулю зі спаржею в баночки, залити збитими яйцями і посипати натертим твердим сиром і все перемішати.
  • Поставити баночку в духовку і випікати при температурі 180º близько 25 хвилин.

13. Тірамісу в баночці

Ingredients

  • 800 мілілітрів кави еспрессо

  • 20 мілілітрів лікеру

  • 1 склянка вершків

  • 400 грамів сиру маскарпоне

  • 100 грамів цукру

  • 4 курячі яйця

  • 2 столові ложки какао-порошку

  • бісквітне печиво

Directions

  • Яєчні жовтки збити з цукром в пишну масу, додати сир маскарпоне і перемішати.
  • Вершки збити з лікером і поступово додати збиті жовтки з маскарпоне.
  • Печиво вмочати в каву і викласти на дно і по краях баночки, зверху викласти готовий крем.
  • Печиво вмочати в каву і викласти на дно і по краях баночки, зверху викласти готовий крем.
тірамісу в банці

Рецепт лінивого тірамісу

14. Омлет-суфле в банці

Ingredients

  • 1/4 склянки молока

  • 2 курячі яйця

  • петрушка і кріп

  • сіль

Directions

  • Яйця з молоком збити за допомогою блендера, додати сіль і перемішати.
  • Баночку змазати олією, налити збите яйце.
  • В каструлю налити холодної води, поставити в неї баночку з яйцем.
  • Води має бути на рівні з омлетом в банці.
  • Каструлю розмістити на плиті, довести вод до кипіння і після цього варити омлет ще близько 20 хвилин.
  • Зелень подрібнити і посипати перед подачею.
омлет-суфле

Рецепт омлету вареного у торбинці 

Якщо вам сподобалися оригінальні рецепти страв, які можна приготувати в боночках і взяти їх із собою, будь ласка, коментуйте та діліться цікавою інформацією з друзями в соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора