Гарбузово-сирна запіканка “Зебра”
Гарбуз – хіт осіннього сезону. Цей помаранчевий овоч не тільки милує око яскравою барвою у стравах, а й є надзвичайно корисним і смачним, як-то у запіканці, приготованій за цим рецептом.
Інгредієнти для гарбузово-сирної запіканки
500 г гарбуза
300 г сиру
2 яйця
4-6 ст. ложок цукру
1 скл. манки
50 -100 г родзинок
ванілін, кориця, масло
Радимо також приготувати гарбузові цукати.
Як приготувати гарбузово-сирну запіканку
- Гарбуз почистити, порізати, запекти у духовці за температури 180 градусів 40-45 хв.
- Охолодити і перемолоти (можна перемолоти сирий), додати половину цукру, 1 яйце, трохи більше половини манки, корицю, перемішати.
- До сиру додати яйце, решту манки і цукру, ошпарені родзинки, ванілін, перемішати (якщо надто круте тісто, можна додати кілька ложок молока).
- Форму змастити маслом, викласти, чергуючи, сирну і гарбузову масу (має вийти 6 тонких шарів). Запікати 50 хв за температури 180 градусів.
Скуштуйте також гарбузовий кекс на кефірі.
Якщо вам сподобався рецепт гарбузово-сирної запіканки, напишіть про це у коментарях.