17.10.2015

Гарбузово-сирна запіканка “Зебра”

Гарбуз – хіт осіннього сезону. Цей помаранчевий овоч не тільки милує око яскравою барвою у стравах, а й є надзвичайно корисним і смачним, як-то у запіканці, приготованій за цим рецептом.

Інгредієнти для гарбузово-сирної запіканки

  • 500 г гарбуза

  • 300 г сиру

  • 2 яйця

  • 4-6 ст. ложок цукру

  • 1 скл. манки

  • 50 -100 г родзинок

  • ванілін, кориця, масло

Радимо також приготувати гарбузові цукати.

Як приготувати гарбузово-сирну запіканку

  • Гарбуз почистити, порізати, запекти у духовці за температури 180 градусів 40-45 хв.
  • Охолодити і перемолоти (можна перемолоти сирий), додати половину цукру, 1 яйце, трохи більше половини манки, корицю, перемішати.
  • До сиру додати яйце, решту манки і цукру, ошпарені родзинки, ванілін, перемішати (якщо надто круте тісто, можна додати кілька ложок молока).
  • Форму змастити маслом, викласти, чергуючи, сирну і гарбузову масу (має вийти 6 тонких шарів). Запікати 50 хв за температури 180 градусів.

Скуштуйте також гарбузовий кекс на кефірі.

Якщо вам  сподобався рецепт гарбузово-сирної запіканки, напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.