25.02.2016

Шоколадний фондан

Шоколаду забагато не буває. Ідеальний десерт для любителів шоколаду пропонуємо приготувати за нашим рецептом. Відтепер шоколадний фондан можна скуштувати не лише в ресторанах і кафе, а й вдома. Приготуйте цей відомий десерт для свої рідних та друзів, потіште їх смачненьким.

Інгредієнти для десерту

Спробуйте ще приготувати шоколадний брауні з сиром.

Як приготувати шоколадний фондан

  • Курячі яйця збити до утворення пишної піни, додати цукор і продовжувати збивати.
  • Підготувати водяну баню, розтопити чорний шоколад разом з вершковим маслом, постійно помішуючи.
  • Коли розтоплений шоколад з вершковим маслом схолоне до кімнатної температури, потрошку додати шоколадну масу в яєчну суміш, постійно помішуючи, щоб яйця не згорнулись.
  • Борошно просіяти, щоб воно наситилось повітрям, і додати в шоколадну масу, ретельно вимішати до однорідності, щоб не було грудочок.
  • Підготувати формочки для випікання кексів, змазати їх вершковим маслом і притрусити какао.
  • У формочки влити шоколадне тісто не більше як на 2/3, у процесі випікання воно має піднятись.
  • Поставити форми у розігріту духовку та випікати при температурі 180º від 7 до 10 хвилин. Час випікання залежить від розмірів форми. Перевірити готовність можна дерев’яною паличкою – середина має бути рідкою.
  • Готовий шоколадний фондан присипати цукровою пудрою та покласти зверху кульку вершкового морозива. Можна прикрасити свіжими фруктами та листочком свіжої м’яти.

Рекомендуємо також рецепт польського шоколадного торта.

А ви вже встигли приготувати шоколадний фондан? Діліться рецептом з друзями в соціальних мережах та коментуйте.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.