Курячий шашлик в банці

Поділитись публікацією:

У вихідні так хочеться нарешті вирватися на природу, до лісу. Але то з погодою не щастить, то робочий графік не вдається скоригувати. Не впадайте у відчай! Шашличок можна приготувати і вдома. Все, що для цього потрібно – якісне свіже та гарно замариноване м’ясо, духовка, 2-літрова банка і перевірений рецепт.

Ingredients

  • 1 кг курячих грудок

  • 200 грам копченого свинячого бочка

Спробуйте також приготувати шашлик в духовці.

Якщо вирішили приготувати шашлик із баранини чи свинини, час запікання в духовці слід збільшити до 1 години, і бочок можна не додавати.

Directions

  • М’ясо порізати на шматочки і замаринувати. Як замаринувати курячий шашлик – читайте ТУТ.
  • Мариноване м’ясо, чергуючи з бочком, цибулею та овочами, одягнути на дерев’яні шампури (шпажки) і вертикально поставити в банку. Горлечко банки огорнути фольгою або і поставити в ХОЛОДНУ (!) духовку на чисте деко. Тільки після цього ввімкнути вогонь.
  • Смажити шашлик при температурі не вище 180 градусів приблизно 40 хв.
  • Виймати банку з готовим шашликом потрібно не відразу, а тільки через 15 хвилин після того, як духовку вимкнули.
  • Усіх цих правил необхідно дотримуватися для того, щоб скло банки, яке боїться різкого перепаду температур, не тріснуло.

Приготуйте ще шашлик в горіховому маринаді.

Сподобався рецепт курячого шашлика в банці – розкажіть про нього друзям у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...