Рогалики на кефірі

Поділитись публікацією:

Що може бути краще за домашню випічку! Порадуйте себе і своїх близьких смачними ароматними рогаликами з рум’яною скоринкою. Приготуйте свіженькі та надзвичайно ніжні булочки на кефірі за нашим рецептом.

Інгредієнти для рогаликів

  • 200 грамів кефіру або кислого молока

  • 75 грамів вершкового масла

  • 60 грамів цукру

  • 50 грамів молока

  • 25 грамів дріжджів

  • 2 яйця

  • щіпка солі.

  • Для обмазування:
  • 2 столові ложки молока

  • 1 жовток

  • мак

  • кунжут.

Спробуйте ще приготувати рогалики з повидлом, як у бабусі.

Як приготувати рогалики

  • Борошно потримати при кімнатній температурі, щоб не було холодним, просіяти його, щоб збагатити киснем, тоді рогалики будуть ніжні, м’які.
  • Вершкове масло дістати з холодильника і на деякий час залишити в теплому місці, щоб воно стало м’яким, або розтопити.
  • Молоко нагріти до 38 градусів (щоб не обпікало палець). Залити дріжджі молоком і залишити на 15 хвилин, щоб розчинилися.
  • Додати борошно, кефір, вершкове масло, збиті яйця з цукром та сіллю і все ретельно перемішати до однорідної маси.
  • Тісто поставити в тепле місце, щоб підійшло.
  • Готове тісто розкачати, але не надто тонко, вирізати трикутнички і сформувати з них рогалики.
  • Деко для випікання змастити олією і викласти рогалики. Залишити так на деякий час в теплому місці, щоб вони підійшли.
  • Яєчний жовток збити з 2 столовими ложками молока до однорідного стану і змазати цією сумішшю рогалики. зверху посипати маком або кунжутом.
  • Випікати при температурі 180º до рум’яності.

Рекомендуємо також рецепт рогаликів з вишнями.

Якщо вам сподобався рецепт рогаликів на кефірі, поділіться рецептом з друзями в соціальних мережах.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...