Рогалики на кефірі
Що може бути краще за домашню випічку! Порадуйте себе і своїх близьких смачними ароматними рогаликами з рум’яною скоринкою. Приготуйте свіженькі та надзвичайно ніжні булочки на кефірі за нашим рецептом.
Інгредієнти для рогаликів
200 грамів кефіру або кислого молока
75 грамів вершкового масла
60 грамів цукру
50 грамів молока
25 грамів дріжджів
2 яйця
щіпка солі.
- Для обмазування:
2 столові ложки молока
1 жовток
мак
кунжут.
Спробуйте ще приготувати рогалики з повидлом, як у бабусі.
Як приготувати рогалики
- Борошно потримати при кімнатній температурі, щоб не було холодним, просіяти його, щоб збагатити киснем, тоді рогалики будуть ніжні, м’які.
- Вершкове масло дістати з холодильника і на деякий час залишити в теплому місці, щоб воно стало м’яким, або розтопити.
- Молоко нагріти до 38 градусів (щоб не обпікало палець). Залити дріжджі молоком і залишити на 15 хвилин, щоб розчинилися.
- Додати борошно, кефір, вершкове масло, збиті яйця з цукром та сіллю і все ретельно перемішати до однорідної маси.
- Тісто поставити в тепле місце, щоб підійшло.
- Готове тісто розкачати, але не надто тонко, вирізати трикутнички і сформувати з них рогалики.
- Деко для випікання змастити олією і викласти рогалики. Залишити так на деякий час в теплому місці, щоб вони підійшли.
- Яєчний жовток збити з 2 столовими ложками молока до однорідного стану і змазати цією сумішшю рогалики. зверху посипати маком або кунжутом.
- Випікати при температурі 180º до рум’яності.
Рекомендуємо також рецепт рогаликів з вишнями.
Якщо вам сподобався рецепт рогаликів на кефірі, поділіться рецептом з друзями в соціальних мережах.