31.12.2015

Лінивий «Тірамісу»

Для приготування італійського “Тірамісу” за класичним рецептом” потрібно докласти зусиль. Але не були б ми українцями, якби й цю страву не спростили. І варто визнати – жодним чином не зіпсували! Печиво і сиркова маса – в основі десерту, але головне – вкласти душу і гарно подати.

Інгредієнти для лінивого десерту

  • 300 г будь-якого пісочного печива

  • 300 г солодкої сиркової маси

  • 2 ст. ложки цукрової пудри

  • 150 сметани

  • 1 ст. ложка какао-порошку

  • ½ склянки кави

  • ¼ ч. ложки ванільного цукру.

Рекомендуємо також рецепт чізкейку без випікання.

Спосіб приготування лінивого тірамісу

  • Приготувати міцну (бажано натуральну) каву, підсолодити, остудити.
  • Сир, сметану, цукрову пудру і ванільний цукор добре вимішати і ретельно збити у блендері в однорідну пухку масу.
  • Кожну штучку печива (якщо велике, поламати на менші шматочки) занурювати в холодну солодку каву на кілька секунд. Викладати шарами по черзі – шар печива, шар сирно-сметанного крему. Верхнім має бути крем.
  • Зверху притрусити какао і поставити на 5-6 годин у холод.

Спробуйте також приготувати крем-сир для “Тірамісу” з ряжанки.

Якщо ви любите ласувати солоденьким і вам сподобався рецепт лінивого десерту “Тірамісу”, будь ласка, напишіть про свої враження від страви у коментарях!

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.