29.11.2015

Ніжний сирний пудинг у мікрохвильовці

Дієтичний десерт-перекус за лічені хвилини. Рецепт сирного пудингу у мікрохвильовці може стати у нагоді, коли потрібно швиденько нагодувати дитину перед школою або й увечері, якщо раптом захотілося чимось солоденьким поласувати. Головне правило – не перетримайте пудинг у мікрохвильовці, інакше сир може перепектися і стати «гумовим».

Інгредієнти для пудингу

Рекомендуємо також рецепт львівського сирника у мультиварці.

Як приготувати сирний пудинг у мікрохвильовці

  • Сир пропустити через м’ясорубку або змолоти у блендері. Додати цукор, яйця і вимішати до однорідного стану. Можна ще раз збити в блендері до пухкого стану.
  • У сирно-яєчну суміш додати манку, ванільний цукор і сіль. Залишити на 10 хвилин, щоб манка розбухла.
  • Силіконові формочки для кексів (або одну велику силіконову чи скляну скляну форму) змастити маслом і викласти в неї сирну масу. Поставити в мікрохвильовку. Випікати за потужності 750 Вт 6 хвилин (якщо маленькі формочки – 3 хвилини).
  • Дати пудингу постояти 5 хвилин, не виймаючи з мікрохвильової печі, а потім увімкнути ще на 2 хвилини.
  • Готовий десерт викласти на тарілку. Подавати до столу, прикрасивши шматочками фруктів та поливши медом, варенням, згущеним молоком або розтопленим шоколадом.

Спробуйте ще приготувати шоколадний кекс у мікрохвильовці.

Сподобався рецепт ніжного сирного десерту в мікрохвильовці? Звикли готувати у ній інші страви? Напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.