Ніжний сирний пудинг у мікрохвильовці
Дієтичний десерт-перекус за лічені хвилини. Рецепт сирного пудингу у мікрохвильовці може стати у нагоді, коли потрібно швиденько нагодувати дитину перед школою або й увечері, якщо раптом захотілося чимось солоденьким поласувати. Головне правило – не перетримайте пудинг у мікрохвильовці, інакше сир може перепектися і стати «гумовим».
Інгредієнти для пудингу
200 г кисломолочного сиру
2 ст. ложки манної крупи
2 ст. ложки цукру
2 яйця
дрібка ваніліну
вершкове масло для змащування форми.
Рекомендуємо також рецепт львівського сирника у мультиварці.
Як приготувати сирний пудинг у мікрохвильовці
- Сир пропустити через м’ясорубку або змолоти у блендері. Додати цукор, яйця і вимішати до однорідного стану. Можна ще раз збити в блендері до пухкого стану.
- У сирно-яєчну суміш додати манку, ванільний цукор і сіль. Залишити на 10 хвилин, щоб манка розбухла.
- Силіконові формочки для кексів (або одну велику силіконову чи скляну скляну форму) змастити маслом і викласти в неї сирну масу. Поставити в мікрохвильовку. Випікати за потужності 750 Вт 6 хвилин (якщо маленькі формочки – 3 хвилини).
- Дати пудингу постояти 5 хвилин, не виймаючи з мікрохвильової печі, а потім увімкнути ще на 2 хвилини.
- Готовий десерт викласти на тарілку. Подавати до столу, прикрасивши шматочками фруктів та поливши медом, варенням, згущеним молоком або розтопленим шоколадом.
Спробуйте ще приготувати шоколадний кекс у мікрохвильовці.
Сподобався рецепт ніжного сирного десерту в мікрохвильовці? Звикли готувати у ній інші страви? Напишіть про це у коментарях.