Їсти і не гладшати. Три рецепти смачної випічки для тих, хто худне
«Сидіння» на дієті зазвичай передбачає обмеження вживання деяких продуктів і повну відмову від борошняних страв. І даремно! Пропонуємо урізноманітнити ваше розвантажувальне меню млинцями, мафінами і хлібом.
1. Чорнично-вівсяні мафіни
Рекомендуємо також рецепт картопляних мафінів із яйцем
Мафіни на вівсянці набагато корисніші і легші за звичайні. А за смаком і текстурою вони нічим не поступаються.
Ingredients
Directions
- У блендері подрібнити вівсяні пластівці.
- До отриманої муки додати розпушувач, сіль, цукор. Все добре перемішати.
- В окремому посуді змішати кефір, олію, ванілін, лимонну цедру і яйце.
- Отриману рідку суміш змішати із сухою вівсяною. Все перемішати до однорідності.
- Додати ягоди чорниці (якщо заморожені – не розморожувати) і акуратно перемішати.
- Викладати тісто у маленькі формочки не більше як на 2/3 об’єму.
- Випікати у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин.
2. Млинці «Вчорашні»
Спробуйте ще приготувати млинці у пляшці
Рецепт простих і ніжних млинців, які готуються з вечора. Зранку залишиться тільки обсмажити і з’їсти.
Ingredients
2 яйця
3/4 склянки борошна
3/4 склянки вівсяних пластівців
1 ч. ложка соди
1/2 ч. ложки солі
1 ст. ложка цукру
1 скл. йогурту або кефіру
1 скл. молока
Directions
- Змішати всі інгредієнти у великій мисці і поставити в холодильник на ніч.
- Вранці вилити трішки тіста на розігріту пательню з олією і обсмажити кожен млинець по 2 хвилини з кожного боку.
3. Бананово-нутельний хлібчик
Перегляньте також рецепт нутелли у домашніх умовах
Так-так, цей рецепт потрапив сюди не помилково. Цей хліб дійсно низькокалорійний і надзвичайно простий.
Ingredients
4 стиглих банани
1/4 склянки яблучного пюре
1¼ склянки борошна
3/4 чайної ложки соди
1/4 чайної ложки солі
2 ст. ложки вершкового масла
1/2 склянки цукру
2 яєчних білка
1/2 ч. ложки ванільного цукру
1/4 склянки пасти “Нутелла”.
Directions
- У мисці збити масло з цукром, додати яєчні білки, яблучне пюре і змелені в пюре банани. Все добре перемішати.
- В іншій мисці змішати борошно, соду і сіль. По ложці додавати їх до бананово-яєчної маси і добре вимішувати. Розігріти Нутеллу в мікрохвильовці протягом 30-60 секунд, щоб вона розтала стала рідкою.
- Бананове тісто залити у форму для випічки. Зверху акуратно полити теплою Нутеллою і зубочисткою зробити по тісту розводи, щоб Нутелла рівномірно розподілилася по поверхні.
- Випікати хліб у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-45 хвилин.
Якщо вам посмакували наші низькокалорійні солодощі та ви маєте на озброєнні свої – ще кращі, будь ласка, напишіть про це у коментарях.