Гречаники до посту

За традиційним рецептом українські гречаники готуються з додаванням м’яса. Але під час посту його можна замінити на картоплю.

Ingredients

  • 1 скл. гречки

  • 2 скл. води

  • 3 картоплини

  • 2-3 зубці часнику

  • рослинна олія

  • панірувальні сухарі

  • сіль, перець за смаком

Постите? Ось вам рецепт пісного кексу з вишнями.

Directions

  • Гречку перебрати, помити і залити 2-ма склянками води. Додати сіль і зварити на маленькому вогні до готовності.
  • Сиру картоплю потерти на середній тертці. Додати в гарячу гречку. Посолити, поперчити, покласти посічений дрібно часник і добре вимішати – спочатку ложкою, а коли трішки схолоне – руками.
  • Руками формувати гречаники (схожі на котлети), обваляти в сухарях і обсмажити на гарячій пательні у великій кількості олії.
  • Викласти в широку таріль, прикрасити зеленню. Найкраще смакує з томатним соусом.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора