Торт «Наполеон» на пиві
Різні є способи приготування «Наполеона». І кожного разу цей торт виходить смачний. Який «Наполеон» на пиві – дізнаєтеся, приготувавши його за цим рецептом.
Інгредієнти для торта
- Для тіста:
1 пачка (250 грамів) маргарину
1 склянка пива
- Для крему:
півлітра молока
1 яйце
1,5 склянка цукру
2 столові ложки борошна
300 грамів вершкового масла
2 столові ложки коньяку
Спробуйте ще рецепт «Наполеона» у домашніх умовах.
Як приготувати торт
- Маргарин покласти на стіл чи на дошку і сікти його разом з борошном великим ножем. Коли суміш перетвориться на крихти, поступово доливати пиво і продовжувати сікти ножем (не місити!). При цьому при потребі, якщо тісто зарідке, підсипати борошно.
- Так сікти, поки маса не перетвориться на суцільне тісто.
- Зліпити його докупи руками і поділити на 7-8 частин. Покласти в холодильник на 2 години.
- Кожну частину тоненько розкачувати, класти на деко, колоти виделкою і випікати при температурі 200 градусів.
- Для крему яйце розтерти з цукром, всипати борошно, влити молоко і все ретельно вимішати. Цю масу варити на «водяній бані» (посудину з кремом поставити в посудину з водою, яку, у свою чергу, поставити на вогонь), поки не стане густа.
- Коли крем охолоне, додати м’яке масло і збити. Наприкінці влити кілька ложок коньяку.
- Коржі перемазати. Зверху посипати крихтами з одного коржа. Поставити торт хоча б на 12 годин, аби коржі зм’якли від крему.
Радимо також приготувати торт-закуску «Наполеон».