Торт «Наполеон» у домашніх умовах

«Наполеон», приготовлений за цим рецептом, не вимагає особливих витрат, результат же – чудовий. Сподобається тим, хто не любить надто солодкої випічки.

Ingredients

  • Для тіста:
  • 1 яйце

  • 1 пачка (250 грамів) маргарину

  • 1 столова ложка оцту

  • 1 столова ложка горілки

  • вода, борошно, 1/4 чайної ложки солі

  • Для крему:
  • 1 яйце

  • 1,5 склянки цукру

  • 2 столові ложки борошна

  • 2 склянки молока

  • 350 грамів вершкового масла

  • 2 столові ложки коньяку

Спробуйте також приготувати торт “П’яна вишня”.

Directions

  • З маргарину і склянки борошна замісити тісто.
  • Яйце, горілку, оцет і сіль збити й долити води стільки, щоб усієї суміші було 250 мілілітрів. Всипати борошно і вимісити ще одне тісто.
  • Розкачати друге тісто завтовшки 5 міліметрів. Зверху по ньому розтягнути перше тісто. Згорнути обидва тіста рулетом. Знову розкачати, знову згорнути рулетом. Так зробити разів 7-8.
  • Черговий раз згорнути рулетом і покласти в холодильник. Через годину-дві вийняти і розкачати. Повторити цю процедуру ще разів 4, поки тісто не стане однорідним.
  • Розділити його на 6-7 частин. Розкачувати слід дуже тонко. Спекти коржі. Коли охолонуть, перешарувати кремом.
  • Щоб приготувати крем, треба збити яйце з цукром, додати до нього борошно й ретельно розмішати. Після цього влити молоко.
  • Суміш варити на водяній бані, поки не загусне. Охолоджену суміш збити з маслом. Наприкінці збивання додати коньяк.
  • Один з коржів подрібнити і цими крихтами обсипати торт.

Рекомендуємо також рецепт шоколадного торта.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора