Торт «Наполеон» у домашніх умовах
«Наполеон», приготовлений за цим рецептом, не вимагає особливих витрат, результат же – чудовий. Сподобається тим, хто не любить надто солодкої випічки.
Ingredients
Спробуйте також приготувати торт “П’яна вишня”.
Directions
- З маргарину і склянки борошна замісити тісто.
- Яйце, горілку, оцет і сіль збити й долити води стільки, щоб усієї суміші було 250 мілілітрів. Всипати борошно і вимісити ще одне тісто.
- Розкачати друге тісто завтовшки 5 міліметрів. Зверху по ньому розтягнути перше тісто. Згорнути обидва тіста рулетом. Знову розкачати, знову згорнути рулетом. Так зробити разів 7-8.
- Черговий раз згорнути рулетом і покласти в холодильник. Через годину-дві вийняти і розкачати. Повторити цю процедуру ще разів 4, поки тісто не стане однорідним.
- Розділити його на 6-7 частин. Розкачувати слід дуже тонко. Спекти коржі. Коли охолонуть, перешарувати кремом.
- Щоб приготувати крем, треба збити яйце з цукром, додати до нього борошно й ретельно розмішати. Після цього влити молоко.
- Суміш варити на водяній бані, поки не загусне. Охолоджену суміш збити з маслом. Наприкінці збивання додати коньяк.
- Один з коржів подрібнити і цими крихтами обсипати торт.
Рекомендуємо також рецепт шоколадного торта.